Fű alatt emelnek árat a magyarok kedvenc nyaralóhelyei: el nem hiszed, milyen díjakat vezettek

Pénzcentrum2023. december 4. 17:33

Az elszálló költségek miatt a pihenőhelyek igyekeznek, amit csak lehet, a vendégekkel megfizettetni. A szakember szerint azonban ez nem feltétlenül a legjobb mód.

Ingyenes helyett fizetőssé váló parkolás, energiahozzájárulási díj, kötelező minibár díj, fizetőssé váló wellness-szolgáltatások. A hazai szállásadók – érezve azt, hogy a szobaárak emelésénél sok esetben elmentek a vendégek fizetőképességének határáig – alternatív módszerekkel élnek az árazásaikban - erről ír legújabb cikkében a Portfolio.

Mint írják, nyáron átlagosan több mint 60 ezer forintba került egy éjszaka egy 4 csillagos hotelben, két fő részére. Azóta - leginkább szezonális hatások miatt - mérséklődtek a szobaárak, de még mindig borsos ára van a pihenésnek. A költségek növekedését igyekeztek átterhelni a nyaralókra. Azonban az árak olyan magassá váltak, hogy egyre több (belföldi) vendégnek megfizethetetlenné váltak. Vagyis a szálláshelyek nem tudták tovább emelni az árakat, így kénytelenek voltak "csendesen" drágítani.

Szerintem valószínűleg nehezen értelmezhető a vendég számára, hogy a fűtésre és hűtésre plusz pénzt kérnek el. Nem attraktív, inkább felbosszantja a vendéget. A "szoba tartozéka" a fűtés

- mondta erről a lapnak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Azt is hozzátette, hogy szerinte nem lesz olyan árazási gyakorlat, amit a fapados légitársaságoktól már jól ismerhetünk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mindenkinek magánügye, hogy marketingszempontból hogyan vezeti fel a szolgáltatási árait, de nem tudom elképzelni, hogy mostantól a szállodák fapados légitársaságként működve mindenért pénzt kérnek

- tette hozzá a szakember.

Címkék:
utazás, ingyenes, parkolás, kötelező, wellness, drágulás, áremelés, fapados, díj, szállodák, árdrágulás,