Nagy változás jöhet a fapados légitársaságoknál: vége a trükközésnek, ezt nem lehet megtenni

Pénzcentrum2023. november 12. 11:31

Az Európai Parlament állásfoglalást adott ki, amelyben arra kérik az Európai Bizottságot, hogy vezessék be az unióban, hogy egységes legyen a kézipoggyászok mérete és árazása. A szakértők szerint pedig szükséges a változás, ugyanis egyre nehezebb követni a légitársaságok kézipoggyásszal kapcsolatos szabályait.

Nagyon eltérő lehet, hogy melyik légitársaság mekkora kézipoggyászt enged fel a gépre. Ráadásul elég zavarosak ezek a meghatározások, ráadásul, ha átszállással utazunk sokszor belefuthatunk abba, hogy ami az egyik légitársaságnak megfelel, a következőnek már nem. Emiatt pedig plusz költségünk is keletkezhet - számolt be az RTL.

Az Európai Parlament megvizsgálta a kérdést, és állásfoglalást adott ki ezzel kapcsolatban, ami alapján egységes kézipoggyászméret bevezetését szorgalmazzák az unióban, aminek az ára is egységesítve lenne. Ráadásul az unió szorgalmazása szerint minden jegy árában benne kell lennie egy kézipoggyásznak is.

A változásra pedig óriási szükség van, hiszen bár sok esetben ingyenes a kézipoggyász, mégis egyre kisebb méretű táskát vihetünk magunkkal.

Nagy szükség van az átlátható egységesítésre, mert az elmúlt 10-15 évben rengeteget változtak a szabályok. Azok az utasok, akik évente egyszer vagy kétszer utaznak, különböző légitársaságokkal képtelenek követni a szabályozást

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– vélekedett Varga G. Gábor, az Egek Ura Blog alapítója.

Címkék:
utazás, európai parlament, repülő, repülés, európai unió, változás, európai bizottság, fapados, parlament, kézipoggyász,