Újabb vasútvonal szűnik meg végleg: ez rengeteg Budapesten és a környéken élőt érinthet

Pénzcentrum2023. szeptember 27. 16:45

Október 2-án végleg megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút, ami előtt a kisvasutat működtető egyesület értetlenül áll.

Hétfőtől, azaz október 2-ától végleg lehúzza a rolót a Gödöllői Erdei Vasút – jelentette be tegnap a Gödöllői Kisvasút a Facebook oldalán, ahol azt is leírták, hogy a munkálatokat még 2017-ben kezdte meg az egyesület, amikor még a Gödöllői Erdészeti Arborétumot kezelő Pilis Parkerdő Zrt-vel működtek együtt.

A kisvasút létrejöttének célja eszerint az volt, hogy az egyesület által összegyűjtött műszaki történeti emlékeket méltó helyre tudják elhelyezni, illetve, hogy fellendüljön az Arborétum turizmusa. Azonban ennek a sikertörténetnek a jelek szerint vége szakadt.

Az Arborétum területe ugyanis nemrégiben kezelőt váltott és a Pilis Parkerdő az együttműködésben vállalt szerepét átadta az új kezelőnek.

Loading...

Sajnos az új kezelő más koncepciót szánt a terület hasznosításának, amibe a kisvasút és azt látogató széles társadalmi réteg nem illik bele. Helyzettel egyetérteni nem tudunk, viszont a terület tulajdonosának döntése számunkra kényszerhelyzet

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– olvasható a bejegyzésben, ahol a Gödöllői Kisvasútnál dolgozók megköszönték mindenki támogatását, és elárulták, hogy mostantól a céljuk a projekt átmentése és tovább folytatása egy „befogadó környezetben”.

Címkék:
utazás, vasút, facebook, október, bezárás, gödöllő, vasútvonal,