Hétfőtől egy órát is késhet felújítás miatt a vonat ezen a vonalon: szívhatják a fogukat az utasok

Pénzcentrum2023. szeptember 17. 10:01

Szeptember 18-tól megkezdjük a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának tervezetten a decemberi menetrendváltásig tartó felújítását. A három hónapos vágányzár ideje alatt három ütemben végzi el a leányvállalatunk, a MÁV FKG a vágányok karbantartását. Az első ütemtől, 18-án hétfőtől jelentősen módosul a vonatok menetrendje, ezért a győri fővonalon utazóknak azt javasoljuk, hogy ne megszokásból utazzanak, hanem tájékozódjanak előre.

A belföldi járatok esetében 20-30 perccel, a nemzetközi vonatok esetében pedig egy órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk. Egyes személyvonatok helyett pótlóbuszok fognak közlekedni Tatabánya és Biatorbágy között. A változásokról és az utazáshoz javasolt járatokról az utasok a weboldalon tudnak tájékozódni, amely folyamatosan frissül.

Az ütemterv alapján szeptember 18-tól október 26-ig, Biatorbágy és Szárliget között az egyik (bal) vágányon zajlik az átépítés egyvágányú vonatforgalom mellett. Szeptember 18-tól október 26-ig a korlátozás miatt menetirányonként és óránként csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át a karbantartással érintett szakaszon, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban ezt két vonatra növeljük a fő utazási irányokhoz igazítva, hogy a lehető legtöbb utasunk pótlóbuszra való átszállás nélkül el tudjon jutni az iskolákba, munkahelyekre, illetve haza.

A tervezett menetrendmódosítás alapján az S10-es és S12-es személyvonatok helyett pótlóbuszok járnak majd Tatabánya és Biatorbágy között. A belföldi és nemzetközi személyszállító vonatok menetrendjének kialakítása folyamatban van, az érintett társvasutakkal zajlanak az egyeztetések.   

Címkék:
utazás, MÁV, vonat, vasút, október, szeptember, utasok, vonatok,