Erről tudott valaki? Már ezt is kötelező bejelenteni, mielőtt a MÁV-on utaznál

Pénzcentrum2023. augusztus 25. 09:03

Az utas meglepődött azon, hogy mozgáskorlátozottként, kerekesszékkel utazva előre be kellett volna jelentenie utazási szándékát. A MÁV ezt nem is tagadta, viszont mint közölték, büntetés ennek elmaradása miatt mindeddig nem történt.

Egy kerekesszékkel közlekedő nőt akartak megbüntetni az egyik magyarországi vonaton, mert a kalauz szerint "előre be kellett volna jelentenie" utazási szándékát - erről írt a Népszava. Az utas a lapnak azt mesélte, hogy Balatonföldvárra szeretett volna menni, a kalauz azonban azt mondta, legalább 48 órával az út megkezdése előtt ezt jeleznie kellett volna.

A vasúttársaság a Népszava megkeresésére elismerte ugyan, hogy a kerekesszékeseknek valóban be kell jelenteniük az utazási szándékot előre - annak érdekében, hogy az utas biztonsága a lehető legjobb legyen - ám hozzátették, hogy ennek elmaradásáért még senkit nem büntettek meg.

A mozgáskorlátozott utasoknak az utazás előtt legalább 36 órával azért kell értesíteniük a MÁV-START-ot a segítségnyújtás iránti igényükről, hogy a vasúttársaság felkészülhessen, és minden szükséges intézkedést megtehessen a szolgáltatás biztosítása érdekében

- írta válaszában a társaság.

Címkék:
utazás, vonat, vasút, utasbiztosítás, utas, kalauz, máv start, utasok, mozgáskorlátozottak,