További 7 vasútvonalat zárnának be Magyarországon: itt a lista, ezeken a helyeken szűnne meg a közlekedés

Pénzcentrum2023. augusztus 9. 08:46

Újabb hét vasútvonalat zárhatnak be, de erről még konkrét döntés nem született. Információk szerint Szabolcs megyei vonalak és a Siófok-Kaposvár vonal is érintett lehet.

Augusztus elsejével 10 hazai vasútvonalon szűnt meg a vonatközlekedés, de itt még nincs vége, az iho.hu szakportál a MÁV-tól ugyanakkor megtudta, hogy még nem született döntés a kérdésben.

Nem egyes vonalak vagy vonalcsoportok, hanem a regionális vonalhálózat egészét illetően vizsgáljuk azt, hogyan lehet a leginkább üzembiztos, kiszámítható és fenntartható közlekedést biztosítani az utasainknak. Az augusztus elsejétől – tíz mellékvonalon – érvényes közlekedésimód-váltás is ennek a folyamatnak a része. A próbaidőszak tapasztalatait az év végén közösen értékeli ki a tulajdonosi jogokat gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium és a MÁV–Volán csoport

- közölte a vállalat. A portál információi szerint a vasúti közlekedésért felelős Építési és Közlekedési Minisztérium további hét vonalra tenne lakatot. Az újabb bezárásban érintett lehet

  • a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyíregyháza-Nyírbátor-Mátészalka-Fehérgyarmat-Zajta (113-as) két vége is, tehát a nyírbátori és a zajtai szakasz, melyeken az elmúlt években már többször is majdnem feladták a forgalmat.
  • Emellett hasonló sors várhat a 35-ös számú Siófok-Kaposvár vonalra is.
  • És egyes dél-alföldi vonalak is bezárhatnak, például a Kiskunfélegyháza-Lakitelek-Kunszentmárton vonal kiskunfélegyházi oldala.
Címkék:
utazás, vonat, vasút, siófok, minisztérium, döntés, bezárás, máv start, volánbusz, kaposvár,