Elismerte Lázár János: MÁV-nál hiánygazdálkodás van, ami balesetveszélyt eredményez

Pénzcentrum2023. augusztus 3. 16:33

Az elmúlt negyven évben a MÁV-nál végbement komoly forráskivonásról beszélt Lázár János építési és közlekedési miniszter a Rádió7-nek adott interjújában. A miniszter szerint ennek a forráskivonásnak a következményei a mostani hiányosságok.

Lázár János építési és közlekedési miniszter az elmúlt negyven évben a MÁV-nál végbement komoly forráskivonásról beszélt a Rádió7-nek adott interjújában, melyet a vg.hu szemlézett. A miniszter szerint a mostani hiányosságokért is ezek a korábbi forráskivonások tehetők felelőssé.

A tárcavezető megfogalmazása szerint a MÁV-nál jelenleg hiánygazdálkodás van, amely balesetveszélyt eredményez, ráadásul ennek kockázata az elmúlt egy- másfél évben még emelkedett is.

A kormány nevében elnézést kérek azoktól, akik személyi sérüléssel járó balesetet szenvedtek, de azoktól is, akik késést szenvednek

– mondta ezzel kapcsolatban.

A napokban végbement vasútvonal-bezárásokkal kapcsolatban elmondta, hogy a biztonság volt az elsődleges szempont, továbbá azt is elárulta, hogy ezek a szárnyvonalak korábban 1,2 milliárd forintba kerültek, míg a buszos szolgáltatás 500 millió forintba kerül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tárcavezető azt is elmondta, hogy augusztus 20. után a kormány elé visz egy tízéves vasútfejlesztési programot, amely 6000 milliárd forint értékű forrást tartalmazna. A déli körvasúttal kapcsolatban kifejezte véleményét, hogy annak mindenképpen meg kell épülnie.

Lázár János továbbá arról is beszélt, hogy véleménye szerint az elmúlt tíz évben rengeteg autópálya épült, ezért is indokolt a KRESZ felülvizsgálata. Ezt a kérdést ősszel bocsátják társadalmi egyeztetésre.

Címkék:
máv-start, vonat, vasút, kresz, lázár jános, vasútfejlesztés, vasútépítés, vonat késések,