Brutális drágulás jön a tömegközeledésben: milliókat érint, ez lesz július 1-től a tarifa

Pénzcentrum2023. június 8. 18:47

Minél kisebb a távolság, annál nagyobb mértékben drágulnak a kilométeralapú jegyek.

Áremelés várható júliustól a vonat-, busz- és HÉV-közlekedésben, leginkább a rövidebb távolságokon - erről a Telex számolt be. A lapnak az Építési és Közlekedési Minisztérium egyelőre annyit válaszolt mondott, hogy  folyamatos a tarifarendszer felülvizsgálata, és a jövőben további változások várhatóak.

A lista szerint az az úgynevezett távolságalapú jegyek árai változnak, minél nagyobb a távolság, annál kisebb lesz a drágulás mértéke. Az első információk szerint ez várható a következő hónaptól:

  • a 0-10 kilométeres távokon 250 forint helyett 400 forint,
  • a 10-15 kilométeres távokon 310 forint helyett 450 forint,
  • a 15-20 kilométeres távokon 370 forint helyett 500 forint,
  • a 20-25 kilométeres távokon 465 forint helyett 550 forint,
  • a 25-30 kilométeres szakaszokon pedig 560 forint helyett 600 forint lesz a menetjegyek ára.

A Telex kérdésére az illetékes minisztérium azt mondta: állandóan vizsgálják a tarifarendszert, további változások is várhatók.

Az országos és vármegyebérletek bevezetése óta folyamatos a tarifarendszer felülvizsgálata, amelyben a jövőben további változások várhatóak. Ez azonban nem drágulást, hanem összességében a szolgáltatásokhoz való egyszerűbb és korlátlanabb hozzáférést biztosítja, amelyről hamarosan tájékoztatni fogjuk a közvéleményt

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- közölte a tárca.

Címkék:
utazás, tömegközlekedés, volán, drágulás, jegyek, változások, minisztérium, buszközlekedés, árdrágulás, vasúti menetrend,