Tömegek lepik el a legnépszerűbb sípályákat: erről jobb ha tudsz, mielőtt útnak indulsz

Pénzcentrum2022. szeptember 19. 19:02

Lassan kezdődik a 2022/2023-as síszezon, igaz, kezdetben csak a magasabban fekvő terepeken. Azonban sok népszerű síparadicsomban még mindig tisztázatlan, hogy a síelőknek kell-e számolniuk a COVID-korlátozásokkal. Annyi biztos, hogy jelenleg nincs több korlátozva az alpesi országokba való belépés, sok helyen feloldották a kötelező maszkviselést.

A tavalyi szezonnál lényegesen kevesebb koronavírus-korlátozásra számíthatnak a síelők a most kezdődő szezonban - írja összefoglalójában a német autóklub. Az ADAC szerint Ausztriában, Svájcban és Franciaországban már meg is nyíltak az első sípályák, augusztus egytől már nyitva van a Hintertux-gleccser (Zillertal) és a Pitztal-gleccser is például.

Emellett október elsejével nyílik meg Breuil-Cervinia-Valtournenche síterep, 16-ától pedig Tignes, illetve a
Grande Motte gleccser is. A németországi síterületeken a szezon hagyományosan az év későbbi részében kezdődik. A Zugspitze-gleccseren például november közepén.

Ilyen szabályokat kell betartani

Az ADAC emlékeztet, hogy az osztrák szövetségi kormány egyelőre eltörölte a kötelező FFP-2 maszkviselést a felvonókon és az éttermekben, ugyanakkor a hatóságok továbbra is javasolják, hogy tömegben hordjunk maszkot. Ám jelenleg a szállodák és éttermek korlátozás nélkül fogadják a vendégeket, Ausztriába való beutazáshoz eltörölték a 3G igazolás meglétének követelményét.

Svájcban sem kötelező egyelőre a maszkviselés a zárt tereken. Jelenleg nincsenek korlátozások a szállodákban, éttermekben és bárokban. A Svájcba való beutazást sem kötik szabályokhoz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Olaszországban az előző szezon végére már nem volt szükség a 3G igazolásra a sífelvonókban. A zárt felvonókban azonban a maszkkövetelmény egyelőre érvényben maradt. Hogy ez változni fog-e a síszezon kezdetével, az egyelőre még nem biztos. Ám jelenleg nincsenek korlátozások a szállodákban, éttermekben és bárokban. Az Olaszországba való beutazáshoz sincs szükség semmilyen igazolásra.

Franciaországban a tavalyi szezon végén már nem kellett bemutatni a 3G-s iogazolást. A felvonókon jelenleg nem kötelező a maszk viselése, de ajánlatos arcmaszkot húzni, ha zsúfolt a helyzet. Franciaországban sincsenek korlátozások a szállodákban, éttermekben és bárokban, valamint a beutazáshoz sincs szükség semmilyen COVID-igazolásra.

Címkék:
síelés, turizmus, ausztria, svájc, németország, franciaország, szállodák, éttermek, beutazás,