Ma már egyre több magyar nyaral így ősszel: töredékéért megússzák a méregdrága utakat

Pénzcentrum2022. augusztus 20. 13:03

Igazi meleg, napos, száraz ősz vár ránk az előrejelzések szerint, így sokan halasztják őszre a nyaralást, nem csak azért, hogy elkerüljék a zsúfoltságot, a tömeget, hanem mert szeptemberben-októberben a nyári árak töredékéért vehetünk repjegyet, foglalhatunk szállást. De az utazási irodák is kínálnak potom pénzekért egzotikus utazásokat. A Pénzcentrum összegyűjtötte az aktuálisan elérhető legjobb ajánlatokat.

Habár a nyári szezonnak még nincs vége, a mostani hidegfront után az előrejelzések szerint őrül nagy kánikulára már nem számíthatunk idén. Ez persze nem azt jelenti, hogy búcsút inthetünk a nyaralásnak, hiszen az éghajlatváltozás miatt a tenger szerelmesei még bőven utazhatnak víz mellé, fürödhetnek is ősz közepéig, egyes vidékeken akár még a végéig is.

Az augusztus 20-i hosszú hétvége évek óta a nyár végét jelenti a családosok számára, hiszen az azt követő hetek jellemzően már az iskolára készülés, a napi logisztikához való visszatalálás jegyében telnek. Egyre többen vannak viszont azok, akik, amennyiben még/már nincsenek iskoláskorú gyerekeik, és a szakmájuk sem követeli meg a szeptemberi kezdést, úgy a főszezon telítettsége helyett a nyugodtabb, és gyakran kedvezményesebb nyárutót választják egy kiadós tengerparti pihenésre

Az utószezoni nyaralásnak sok előnye van, például kevesebb a turista, nincs akkora hőség, de a legkellemesebb talán mégis az ára. Ősszel és tavasszal a főszezoni árak töredékéért tölthetünk el időt Európa legszebb helyein.

Az utazási irodák szerint azok az úticélok a legnépszerűbbek, ahol még biztosan tart a nyár (Görögország, Spanyolország, Ciprus), vagy ahol szeptemberre válik viselhetőbbé a nyári kánikula (Egyiptom, Tunézia, Emirátusok). Például míg Egyiptom nyáron leginkább a pihenés, strandolás és búvárkodás lehetőségével várja az oda látogatókat, ősszel már a nagyobb kirándulásokra (Luxor, Kairó, sivatagi quad-túrák, tevegelés) is alkalmas az időjárás. A Pénzcentrum összegyűjtötte az aktuálisan elérhető legjobb ajánlatokat.

Egzotikum

Érdemes körülnézni az olyan ajánlatok között, mint amiket például az Utazómajom nevű bolg/közösség oldalán találhatunk. Például általuk kiszúrt  repjegyet

  • Rhodoszra 10.260 Ft-ért (október 14-21.)
  • Párizsba 8.800 Ft-ér (október 18– 20.)
  • Mallorcára 12.160 Ft-ért (október 1– 6.)
  • Szardíniára 9.150 Ft-ért (október 5–9.)
  • Krétára 8.500 Ft-ért (október 17–24.)
  • Korfura 9.000 Ft-ért október (8 – 13.)

Az oldalon kedvezményes szállásokat is találhatunk. Persze mi magunk is nézelődhetünk: menjünk fel egy repjegyár összehasonlító oldalra, a desztinációt hagyjuk üresen és nézzük meg, holva lehet a legolcsóbban utazni szeptemberben, októberben. Eszerint eljuthatunk olcsón

  • Riminibe 11 730 Ft-ért (szeptember 13.-18.)
  • Bolognába 12 944 Ft-ért (szeptember 12-19)
  • Bariba 16 584 Ft-ért (szeptember 7-14) vagy akár
  • Szalonikibe 10 448 Ft-ért,
  • Ciprisra 16 863 Ft-ért.

És bár jó eséllyel utószezonban találunk jóáras szállást is ezeken a desztinációkon, nem szabad megfeledkezni az egyéb költségekről sem. Erről részletesebben ebben a cikkben írtunk

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Irodás utak

Más a helyzete azoknak, akik nem szeretnek, vagy nincs idejük órákig böngészni a különböző ajánlatokat, számukra az utazási irodák utószezoni ajánlatai lehetnek érdekesek. Például

  • Dubaiban már 176 610 Ft /fő-től eljuthatunk az Inviával
  • Antalyaba, a "Török Riviérán" 105 145 Ft /fő-től tölthetünk el 8 napot
  • Tunéziában 141 288 Ft /fő-től
  • Prágai városlátogatás 91 800 forintért kínál a Neckermann ősszel,
  • Velencébe 44 900 forintért juthatunk el velük,
  • Horvátországban 14 ezer forint/fő körül is foglalhatunk 5 fős apartmanokat szeptemberben az utazom.com oldalán
  • egy 4 napos spanyolországi hajóút luxushajón ugyanitt: 68 370 Ft/fő, szeptember 24-i indulással

Itthon is tart még a nyár

De nézzük meg, mi a helyzet itthon. Az időkép előrejelzése és a korábbi évek tapasztalatai szerint a szeptember napos, meleg, száraz hónap lesz, nappal 26-27, igaz éjszaka már csak 14-15 fok körüli hőmérséklet várható. Ez azt jelenti, hogy napozni még simán lehet, a víz azonban ilyenkor már inkább sportos, mint langymeleg, de nem lehetetlen a fürdés. És a szállás is sokkal olcsóbb.

Ahogy a képen is látszik, ugyanaza a szállás a Balaton partján augusztus végéhez képest fele annyiba kerül szeptember közepén egy hétre  - igaz a szobák típusa nem teljesen megegyező.

Aki pedig őszi wellnessre vágyik, az a kevésbé frekventált városokban csíphet el még jó ajánlatokat: például a Hotel Bellevue Esztergomban 30.260 Ft / 2 fő /1 éj-től szállhat meg, ebben az árban a reggeli is benne van. A gyulai Fészek Apartmanházban 20.000 Ft / 2 fő /2 éj – egész szeptember szabad még. A Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrösben 22.780 Ft / 2 fő /1 éj az ár szeptemberben.

Címkék:
utazás, nyár, ősz, október, utazási iroda, szeptember, szállás, utószezon, repjegy, tenger, 2022,