Esti zivatar söpörheti ki a hőséget ezekből a megyékből: itt lehet villámlás, zápor, jégeső

Pénzcentrum2022. augusztus 6. 11:31

Ma még az Alföldön és a Duna vonalának tágabb térségében továbbra is 27 fok felett, helyenként 28-29 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet. Ugyanakkor az érkezett hidegfront vasárnapra az említett területeken is megszünteti a hőséget. A front mentén egyre nagyobb területen feltámadó északnyugati, északi szelet zivataroktól függetlenül kísérő legerősebb lökések az Észak-Dunántúl egyes részein 70 km/h körül vagy afölött alakulhatnak. Vasárnap is előfordulhatnak viharos (~60-65 km/h) széllökések, elsősorban Borsodban, Szabolcsban - írja a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint ma napközben inkább csak kevés helyen jelenhet meg zivatar. A feltételek az Északi-középhegység térségében a legkedvezőbbek (de kisebb eséllyel a front mentén a Dunántúlon és a Duna vonalában is megdörrenhet egy-két helyen az ég).

Az estétől, késő estétől délelőttig tartó időszakban már kissé nagyobb számban jelenhetnek meg zivatargócok a Dunántúlon és az északi megyékben. Ezek lecsengését követően követően vasárnap délután legfeljebb a délkeleti, keleti határvidék fölé sodródhat be minimális eséllyel egy-egy konvektív cella. Az erősebb gócokat esetenként intenzív csapadék (~ 10-25 mm), szélerősödés és apró szemű jég kísérheti.

Szombaton általában sok napsütés valószínű, de északnyugat felől egy front szakadozott felhőzete érkezik, míg délkeleten még alapvetően napos marad az idő. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar - legkisebb eséllyel az Alföldön. Az északira forduló szél megélénkül, többfelé megerősödhet. A hajnali 15, 23 fokról délutánra 28 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a nyugati megyékben mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Vasárnap az ország nagy részén számítani lehet több-kevesebb napsütésre a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de átmenetileg erősen felhős területek is előfordulhatnak. Elszórtan várható zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé erős lesz. Hajnalban 14, 21, délután 25, 33 fok valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
szél, időjárás, kánikula, hőség, zivatar, zápor, front,