Kedd reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2022. január 18.)

Pénzcentrum2022. január 18. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, az aktuális akciókról, árfolyamokról? Nem tudod, hogy ma a napszemüveged vagy a kesztyűd dobd be a táskádba? Mutatjuk, mire érdemes számítani a mai napon, 2022. január 18.

Névnap

Piroska

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 356.16 Ft
CHF: 341.33 Ft
GBP: 426.15 Ft
USD: 312.49 Ft

Befektetés, tőzsde

OTP: 18120 Ft
MOL: 2668 Ft
RICHTER: 8740 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2022.01.19: Az ország egy részén derült idő, másutt fátyolfelhős, több órás szűrt napsütés valószínű. Éjjel, hajnalban helyenként köd, illetve rétegfelhőzet képződhet. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet az ország nagy részén -9 és -3 fok között várható, keleten azonban helyenként -12, -10 fokot is mérhetnek. A csúcsérték többnyire 3 és 7 fok között alakul.

2022.01.20: Éjjel, hajnalban helyenként számítani lehet ködre, illetve rétegfelhőzetre, majd egy hidegfront vastagabb, összefüggő felhőzete érkezik, ez délkelet felé vonul, mögötte felhőátvonulások várhatók. Szórványosan valószínű vegyes halmazállapotú csapadék (kezdetben főleg zápor, havas eső zápor, majd egyre inkább hózápor). A délnyugati, majd a nyugati, északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hajnalban általában -8, 0, a kora délutáni órákban jobbára 1, 6 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

Az élénk, erős északnyugati szél kedvezően befolyásolja a levegőminőséget. Estig alacsony marad a légszennyező anyagok koncentrációja, majd estétől kisebb mértékű romló tendencia valószínű. (2022.01.18. kedd éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik. (2022.01.18)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,