Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. december 25.)

Pénzcentrum2021. december 25. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2021. december 25., szombat.

Névnap

Karácsony, Eugénia

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 369.39 Ft
CHF: 355.16 Ft
GBP: 437.39 Ft
USD: 326.54 Ft

Eurojackpot

A sorsolás dátuma: 2021. december 3.
Az Eurojackpot nyerőszámai a 48. héten emelkedő számsorrendben a következők:
2, 5, 13, 15, 23

Ezen a héten nem volt telitalálat.
5+2-ös találat: 0 db
5+1-ös találat: 0 db
5-ös találat: 2 db
4+2-es találat: 2 db
4+1-es találat: 26 db
4-es találat: 53 db
3+2-as találat: 65 db
3+1-as találat: 1182 db
2+2-es találat: 870 db
3-as találat: 2350 db
1+2-es találat: 3876 db
2+1-es találat: 16373 db

Befektetés, tőzsde

OTP: 16040 Ft
MOL: 2470 Ft
RICHTER: 8725 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2021.12.26: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte szórványosan, majd dél felől egyre többfelé várható csapadék. A déli országrészben az eső, északon, északnyugaton a havas eső, hó lehet túlsúlyban, főleg a középső sávban havas eső, ónos eső, fagyott eső lesz a jellemző. Estétől helyenként komolyabb ónos esőre is van esély. Hajnalban ködfoltok is lehetnek. Az északkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban általában -5, +2, északkeleten -11, -6, a kora délutáni órákban -2 és +4 fok között várható, északkeleten számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2021.12.27: Jobbára borult lesz az ég, majd a nap második felében vékonyodhat, helyenként szakadozhat a felhőzet. Az összefüggő csapadékzóna dél felől észak, északkelet felé vonul. Az ország délkeleti felén kezdetben eső, ónos eső, fagyott eső, napközben eső lesz a jellemző. Eleinte nyugaton, északnyugaton, a nap második felében a középső tájakon és az Északi-középhegység térségében havas eső, hó is hullhat. Ködfoltok is lehetnek. A változó irányú szél általában mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban -5, +2, északkeleten -8, -6, kora délután -1 és +7 fok között alakul, délnyugaton lesz az enyhébb idő.

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

Napközben a gyenge légmozgás és korlátozott vertikális légcsere a levegőminőség kedvezőtlen tendenciájához vezethet. Ugyanakkor kisebb csapadék is várható és késő este átmenetileg megélénkül a keleties szél. A légszennyező anyagok koncentrációja várhatóan nem haladja meg az egészségügyi határértéket. (2021.12.25. szombat éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Térségünket elérő frontok miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. Az Északi-középhegység térségében szombaton havazhat, emiatt ott téli útviszonyokra kell számítani. (2021.12.25)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,