Ekkortól lehet ingyenes a BKV 14 év alatt, felgyorsulhat a Blaha felújítása: itt vannak a részletek

Pénzcentrum2021. augusztus 26. 16:02

Szeptemberben tárgyalja a fővárosi közgyűlés Karácsony Gergely javaslatait, így a 14 éven aluliak ingyenes tömegközlekedését is. A főpolgármester a Facebookon jelentette be többek között azt is, hogy felgyordítanák a Blaha felújítását, és a Nagykörúton is több változtatást eszközölnek a dugók csökkentése érdekéen.

Már szeptembertől ingyenes lehet a közösségi közlekedés a 14 éven alattiaknak; ezzel is vissza akarják csalogatni az utasokat a közösségi közlekedésbe, mert járványügyi szempontból biztonságos tömegközledni - jelentette be Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

A főpolgármester azt is közölte, gyorsítják a felújításokat a Blaha Lujza téren, 2022 végére a tervek szerint végeznek, szeptemberben viszont már visszaadnák a Rákóczi utat az autósoknak. Közölte még, hogy a Pesti alsó rakpart felújítását a Lánchídtól délre csak azután kezdik meg, hogy a Blaha elkészült.

Emellett alternatív útvonalakat nyitnak a belvárosban, a Dohány és Wesselényit például már megnyitották, ahogy a Honvéd-Nádor utcát is a Bajcsy tehermentesítésére, módosítások lesznek a Nagykörúton az autós forgalom érdekében: például visszaállítják az eredeti 2x2 sávot a Corvin negyednél a Ferenc körút irányából az autósoknak, de a biciklisáv megmarad.

Valamint átalakítják a lámpaprogramot a Nagykörúton az autós közlekedés javítására, ezzel a feltételezések szerint plusz harminc százalékos kapacitást tudnak adni a körúton közlekedőknek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

Ezek egyelőre javaslatok a főpolgármester szerint, szeptemberben viszik a pontokat a fővárosi közgyűlés elé. A cél, hogy kisebb legyen a közlekedési terhelés, elégedettek legyenek a budapestiek, javuljon a fővárosiak életminősége, és minél többen térjenek vissza a közösségi közlekedéshez - sorolta a főpolgármester.

Kifejtette azt is, hogy az M3-as metrót 2023 júniusának végéig tervezik befejezni, a Lánchidat pedig 2023-ban, de a közlekedés már 2022-ben újraindul, közben pedig a Pesti alsó rakpartot is újítják. Emellett Karácsony ismertette, a budapesti autósok 14 százaléka közlekedik a Nagykörúton, 86 százalék pedig a villamoson utazók, gyalogosok és biciklisek.

Címkék:
közlekedés, bkv, felújítás, bejelentés, metrófelújítás, lánchíd, főpolgármester, karácsony gergely,