Ne araszolj a dugóban: itt a titkos út a Balatonra, Velencei-tóra

Pénzcentrum2021. június 18. 16:46

Itt az első tikkasztó hétvége, rengetegen veszik célba valamelyik kedvelt hazai nyaralóhelyet pénteken meló után. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, hatalmas a dugó a Budapestről Balatonra tartó útszakaszokon. Most megmutatjuk a Pénzcentrum szerkesztőinek titkos kerülőútját, amelyen kb. 2,5 óra alatt lejutsz a Balatonra, és elkerülöd a tömeget!

Nyakunkon az első idei hőhullám, ezzel együtt pedig beköszönt a szokásos nyári dugók időszaka is: mire ezeket a sorokat olvasod, már valószínűleg vörösen izzik Budapest, a 7-es főút és az M7-es is a térképeken. Mindenki a Balatonra, Velencei-tóra tart, hiszen egész hétvégén bőven 30 fok feletti hőmérsékletre számíthatunk, amit csak a vízparton, a nyaralóban lehet ép ésszel kibírni.

A vízhőmérsékletek is kellemesek már: az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint jelenleg

  • a Balaton Siófoknál 23, Balatonakalinál pedig 23 fokos,
  • a Velencei-tó pedig Agárnál már 22 fokosra melegedett.

Ráadásul a legtöbb szabadtéri strandra védettségi igazolvány sem kell, ahogyan a csak terasszal rendelkező büfékbe sem! MInden adott tehát a hűsöléshez, csak a fránya dugó ne lenne: pénteken munka után több tízezren szabadulnának a városból, lényegesen meghosszabbítva a menetidőt a magyar tengerhez, vagy az egy fokkal közelebbi Velencei-tóhoz.

Ám van megoldás: most eláruljuk, melyik a Pénzcentrum szerkesztőségének kedvenc kerülőútja, ahol nem kapsz idegösszeroppanást a dugóban, és kb. 2,5 óra alatt a magyar tengernél vagy. Az útvonal így néz ki a Balatonig, értelemszerűen, ha a Velencei-tóra mennél, akkor Székesfehérvárnál, vagy Lovasberénynél térj le:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Budapest > Budaörs > Etyek > Alcsútdoboz > Vértesacsa > Lovasberény > 811-es út > Székesfehérvár > Sárszentmihály > Sárkeszi > Nádasdladány > Jenő > Füle > Balatonfőkajár

Címkék:
nyaralás, Balaton, Budapest, dugó, nyár, út, m7, forgalom, velencei-tó,