Hiába a jó idő, csúnya csapás ez a magyar vendéglátásnak: erre bizony még várhatnak 2022-ig

Pénzcentrum2021. június 12. 09:57

Az egy évvel ezelőtti extrém alacsony bázishoz képest, valamint az április végi terasznyitás és az iskolák fokozatos újranyitásának hatására áprilisban 111,4%-kal nőtt a vendéglátás forgalmának volumene, 121,6%-kal pedig az árbevétele, ugyanakkor a két évvel korábbihoz képest továbbra is érdemben elmarad, az árbevétel még 41,7%-kal alacsonyabb.

A következő hónapokban már érdemben folytatódhat a vendéglátói szektor helyreállása, májusban már a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek lehetővé vált a vendéglátóhelyek belső helyiségek használata, míg az iskolák további osztályainak megnyitása és az otthoni munkavégzés visszaszorulása miatt fellendül a munkahelyi és iskolai menzák forgalma is, amit az előzetes májusi pénztárforgalmi adatok is tükröznek - írja közleményében a Takarékbank.

Azonban a teljes helyreálláshoz a nemzetközi turizmus helyreállása is szükséges, ami csak fokozatos lehet.

- mondta el Suppan Gergely, vezető elemző. Hozzátette, egyes országokkal megkötött kölcsönös megállapodások az oltási igazolványokról lassan elindíthatja a külföldi utazásokat is, további javulás az európai vakcinaigazolvány bevezetésével várható.

Nagyobb hazai sportrendezvények már jelentősebb számú külföldi nézőt vonzhatnak, csakúgy, mint egyes őszre tervezett nagyrendezvények, amelyek szintén növelhetik a külföldiek itthoni fogyasztását. Ugyanakkor számos tömegfesztivál idén még elmarad, így az ebből származó vendéglátóhelyi forgalom továbbra is kiesik,

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

ezért a vendéglátás teljes helyreállása csak jövőre várható.  

Címkék:
vendéglátás, takarékbank, elemzés,