Péntek reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. február 5.)

Pénzcentrum2021. február 5. 07:45

Pénteken sem áll meg az élet attól, hogy közeleg a hétvége: a Pénzcentrum segít naprakésznek maradnod. Összegyűjtöttük a legfontosabb híreket, de az aktuális árfolyamokért, időjárásjelentésért, akciókért sem kell külön kattintanod, olvass el mindent egy helyen! 2021. február 5., péntek.

Névnap

Ágota, Ingrid

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 355.61 Ft
USD: 297.25 Ft
CHF: 328.85 Ft
GBP: 406.73 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 44226.34
OTP: 13710 Ft
MOL: 2260 Ft
RICHTER: 8515 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Február 5. péntek: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb-rövidebb felszakadozások elsősorban a Dunántúlon lehetnek. A középső és keleti tájakon időszakosan lehet gyenge eső. Az északkeleti határ környékén esetleg havas eső is eshet. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti felében 2 és 7, a délnyugati felében 8 és 16 fok között valószínű. Késő estére 0 és +9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Február 6. szombat: A délnyugati tájakon általában vékonyabb, másutt vastagabb felhőzetre számíthatunk. Délnyugaton csupán néhol valószínű szitálás, ugyanakkor hazánk északkeleti kétharmadán több helyen szitálhat, illetve eshet az eső, mindemellett az északi, északkeleti megyékben ónos eső, havas eső, havazás is előfordulhat. Északon a keleti, északkeleti, máshol a délnyugati szél sokfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 16 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Február 7. vasárnap: Kezdetben délen még vékonyabb, ugyanakkor északon vastagabb lesz a felhőzet, délutántól azonban mindenütt vastagszik a felhőtakaró. Az éjszakai, reggeli órákban elsősorban az ország északi felén várható eső, helyenként ónos eső, az északkeleti határ közelében pedig néhol havas eső is. A délutáni, esti óráktól sokfelé elered az eső. A keleti, majd a déli, délkeleti szél megélénkül, időnként megerősödik, inkább csak északkeleten maradhat gyenge vagy mérsékelt a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7, a csúcshőmérséklet 4 és 16 fok között valószínű, ezen belül északkeleten lesz a hűvösebb, hidegebb, és délen helyenként a tavasziasan enyhe idő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Éjszaka egyes részeken átmenetileg párássá, ködössé válhat a levegő. Az északkeleti és középső tájakon éjszaka még kisebb, péntek napközben már nagyobb eséllyel fordulhat elő időszakos eső, az északkeleti határvidéken esetleg havas eső is hullhat.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Kettős fronthatásra számíthatunk. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax, spar bevásárlás,