Kongatják a vészharangot a Balatonnál: ebből még óriási baj lehet idén

Pénzcentrum/InfoRádió2021. január 11. 09:27

Egyre nagyobb a tanácstalanság, vajon mi lesz az idei balatoni szezonnal. A legnagyobb problémát a munkaerő jelentheti, ugyanis sokan dönthetnek úgy, hogy a turizmus és vendéglátás helyett más ágazatba mennek dolgozni - mondta el az InfoRádiónak a Balatoni Kör elnöke.

A Balaton Kör igyekszik a mostani, koronavírus időszakot a fejlesztések nagy periódusává tenni. Laposa Bence elnök az InfoRádiónak kiemelte, ugyan a bértámogatás hatalmas segítség az ágazatnak, hosszú hónapokon át ezzel együtt sem fenntartható egy-egy vendéglátó egység léte, így aztán egyre erősebb a fejvakarás az elkövetkezendő időszakot illetően - írja az Infostart.

A szakember úgy látja, ha megtörténik a nyitás, nem elsősorban a beszállítói rendszerrel lehet a probléma, sokkal inkább a munkaerő megtartása, menedzselése lehet kritikus.

Az, hogy a korábban a vendéglátásban dolgozók jelentős hányada talált munkát más ágazatban, nemzetgazdaságilag és az egyén szempontjából jó. A kérdés, hogy amikor a munkájukra szükség lesz, honnan fogják tudni pótolni őket 

- mutatott rá a Balatoni Kör elnöke.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, Balaton, turizmus, idénymunka, munkaerő, balatoni kör, munkaerő megtartás, balatoni munka,