Hétfő reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. november 9.)

Pénzcentrum2020. november 9. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, a nagy boltláncok akcióiról vagy éppen a lottószámokról? Nem tudod eldönteni, hogy melegen öltözz, vagy lengén? Vagy csak a forint aktuális árfolyamára vagy kíváncsi? A Pénzcentrumon most minden fontos információt elolvashatsz egy helyen! 2020. november 9., hétfő.

Névnap

Tivadar

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 358.72 Ft
USD: 301.66 Ft
CHF: 335.45 Ft
GBP: 397.48 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 35390.44
OTP: 11110 Ft
MOL: 1646 Ft
RICHTER: 7035 Ft

HatoslottóX

A sorsolás dátuma: 2020.11.01.
Az Hatoslottó nyerőszámai a 44 héten emelkedő számsorrendben a következők:
1, 3, 10, 17, 22, 29.
Joker: 905876

Ezen a héten nem volt telitalálat. További nyeremények:

- 5 találat: egyenként 279 605 forint
-4 találat: egyenként 6 860 forint
- 3 találat: egyenként 1 920 forint

Ezen a héten (44.) nem volt telitalálat a Hatoslottón; a jövő heti (45.) várható főnyeremény 890 millió forint.

Országos középtávú előrejelzés

November 9. hétfő: A legtöbb helyen túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Az Északi-középhegység egyes részein, az Észak-Alföldön, valamint a középső országrészben van nagyobb esély a felhőzet feloszlására és több-kevesebb napsütésre. A borult tájakon szitálás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 9 fok között alakul, de a napos tájakon 10, 14 fok is lehet. Késő estére 3, 8 fokra hűl le a levegő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

November 10. kedd: Túlnyomóan borult, párás, több helyen napközben is ködös időre lehet számítani, inkább csak a hegyekben valószínű több-kevesebb napsütés. Több helyütt előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

November 11. szerda: Túlnyomóan borult, párás, helyenként napközben is ködös időre lehet számítani. Több helyütt előfordulhat szitálás. A keleti, délkeleti szél néhol időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Estétől egyre nagyobb területen lehet párás, ködös időre számítani, hajnalra az egész országra kiterjedhet a rétegfelhőzet, így még több helyen kell rossz látási viszonyokra, valamint csúszós útszakaszokra számítani.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

A szürke, párás idő negatívan befolyásolhatja kedélyállapotunkat. Sokaknál tapasztalható koncentrációs-zavar.A légkör alsó részében feldúsulnak a légszennyező anyagok ezek elsősorban a légzőszervrendszert terhelik meg, annak gyulladását okozhatják, és a vér oxigéncseréjének zavarát is eredményezhetik.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax,