Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. november 7.)

Pénzcentrum2020. november 7. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2020. november 7., szombat.

Névnap

Rezső

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 358.84 Ft
USD: 301.82 Ft
CHF: 335.73 Ft
GBP: 397.44 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 35390.44
OTP: 11110 Ft
MOL: 1646 Ft
RICHTER: 7035 Ft

Országos középtávú előrejelzés

November 7. szombat: Gyorsan kitisztul az idő, északkeleten lehetnek felhősebb körzetek, másutt gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem várható. A Fertő térségében megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de a tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

November 8. vasárnap: Az éjszaka képződő köd napközben fokozatosan feloszlik, és napos idő várható, de egyes körzetekben (legnagyobb eséllyel északkeleten) egész nap tartósan megmarad a rétegfelhőzet. A borult, párás, ködös tájakon előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult tájakon 7 és 9, a napos részeken 10 és 15 fok között alakul.

November 9. hétfő: Az ország nagy részén borult, párás idő várható, egyes részeken tartósan megmarad a köd, csak kisebb körzetekben süthet ki a nap. Több helyen előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 9, a napos részeken 10 és 14 fok között alakul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Szombat napközben az ország nagy részén már kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei, a látási viszonyok csak kisebb körzetekben (elsősorban az Alföldön) lehetnek átmenetileg korlátozottak.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

A párás, ködös időben a légutakban a hőleadás korlátozott, így annak hőmérséklete emelkedik és kedvezőbbé válnak a körülmények a kórokozók életfeltételeihez és szaporodásukhoz, emiatt a fertőző betegségek könnyebben terjednek párás időben.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, törésteszt, bux, névnap, dax, fertőző betegségek,