Betett a vihar a MÁV-nak: több vonat is kimarad, késik

MTI2020. szeptember 1. 08:45

A hétfő éjszakai, kedd hajnali viharban az ország több helyén is fa dőlt a vasúti sínekre. A MÁV-Start azt közölte, hogy nyolc vonalon kell késésekre, járatelmaradásokra számítani.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon a kidőlt fák egy részét hajnalra már eltávolították. Az Üllő-Monor és az Abony-Szolnok szakaszon akadályozzák még kidőlt fák a forgalmat, a vonatok csak egy vágányon közlekednek. A menetidő 30-60 perccel megnő. A Nyugati pályaudvarról 6:38-kor Monorra és a Monorról 8:07-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es járat nem közlekedik.

A Budapest-Hatvan vonalon Rákosliget és Pécel között az épülő közúti felüljáró faszerkezete leszakadt a viharban, ezért ezen a szakaszon a vonatok csak egy vágányon közlekednek. Nehezíti a helyzetet, hogy Rákosligetnél meghibásodott egy váltó is, ezért több vonat várakozásra kényszerül, 30-40 perces késésekre kell számítani.

A Budapest-Lajosmizse vonalon 30-40 perces késésekre kell számítani. Az Ócsáról 5:13-kor Lajosmizsére és a Táborfalváról 6:15-kor Kőbánya-Kispestre induló S21-es járat helyett a teljes útvonalon pótlóbusz járt. A Nyugati pályaudvarról 6:18-kor Lajosmizsére és a Lajosmizséről és a Nyugati pályaudvarra induló S21-es járat nem közlekedett.

A Budapest-Kelebia vonalon a fakidőlések mellett három állomáson a biztosítóberendezés is meghibásodott. Hajnalra eltávolították a pályára dőlt fákat, a műszaki hibákat is elhárították, de a reggel még 10-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A személyvonat, amelynek a Keleti pályaudvarról 5:57-kor kellett volna Kelebiára indulnia, csak Kunszentmiklós-Tasstól közlekedik. A Kunszentmiklós-Tassról 5:31-kor a Keleti pályaudvarra induló S25-ös járat kimaradt, a Keleti pályaudvarról 7:20-kor Kunszentmiklós-Tassra induló S25-ös járat helyett pedig pótlóbusz indult.

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon Nagykáta és Tápiószele között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, a menetidő 15-30 perccel megnő.

A Vámosgyörk-Szolnok vonalon Jászapáti és Vámosgyörk között pótlóbusz közelekedett kora reggel, mert fakidőlés miatt nem járhattak vonatok Jászapáti és Jászárokszállás között. Reggel 7 órára eltávolították a fát, újraindult a forgalom.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kál-Kápolna és Kisújszállás között eltávolították a pályára dőlt fát, újraindulhatott a vonatforgalom Erdőteleknél. Kál-Kápolna és Heves között azonban a kidőlt fák eltávolításával csak délelőtt végeznek, ezért továbbra is jelentős késésekre kell számítani.

Késésekre érdemes felkészülni a Hatvan-Somoskőújfalu vonalon is.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte: Budapest több pontján is fákat csavart ki a szél hétfő éjjel, úttestre, parkoló autókra, lakóházakra is dőlt fa.

Az Andrássy úton, a Terror Háza Múzeumnál az úttestre dőlt egy nagyméretű fa. A II. kerületi Törökvész úton a bevásárlóközpontnál több, úttestre kidőlt fa zárta el az utat késő este. A reptérre vezető gyorsforgalmi út XVIII. kerületi szakaszán három forgalmi sávot foglalt el egy kidőlt fa az éjjel.

Címkék:
utazás, MÁV, vihar, pótlóbusz, viharkár, terror, reptér, gyorsforgalmi út, vonatok, vonat késés, éjszakai járat, vonat késések,