Hétfő reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. június 1.)

Pénzcentrum2020. június 1. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, a nagy boltláncok akcióiról vagy éppen a lottószámokról? Nem tudod eldönteni, hogy melegen öltözz, vagy lengén? Vagy csak a forint aktuális árfolyamára vagy kíváncsi? A Pénzcentrumon most minden fontos információt elolvashatsz egy helyen! 2020. június 1., hétfő.

Névnap

Tünde

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 346.44 Ft
USD: 311.06 Ft
CHF: 323.92 Ft
GBP: 385.28 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 35875.71
OTP: 10370 Ft
MOL: 1970 Ft
RICHTER: 6810 Ft

HatoslottóX

A sorsolás dátuma: 2020.05.31.
Az Hatoslottó nyerőszámai a 22 héten emelkedő számsorrendben a következők:
3, 15, 16, 32, 35, 42
Joker: 976197

Ezen a héten (22.) nem volt telitalálat. További nyeremények:

5 találat: egyenként 392 255 forint
4 találat: egyenként 7 625 forint
3 találat: egyenként 2 010 forint

A 23. játékhét várható főnyereménye 820 millió forint lesz a Hatoslottón.

Országos középtávú előrejelzés

Június 1. hétfő: A frontális felhősáv elvonulása után erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok valószínűek. Elszórtan alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, amelyre nagyobb esély a középső országrészben van. Az északi, északkeleti szél nagy területen lesz élénk, olykor erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Június 2. kedd: Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. A Dunántúlon helyenként, keletebbre szórványosan valószínű zápor, főként az Alföldön helyenként zivatar. Az északi szél a keleti országrész kivételével többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Június 3. szerda: Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk legalább néhány órás napsütéssel. Szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati, nyugati szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Ma a záporok környezetében lehetnek nedves, csúszós útszakaszok. Vasárnap eleinte északon, majd délen is esőre készülhetnek az útnak indulók. Az északnyugati szél főként vasárnap nagy területen megerősödik.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

A légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, warren buffett, bux, névnap, dax, warren buffet,