Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. május 2.)

Pénzcentrum2020. május 2. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2020. május 2., szombat.

Névnap

Zsigmond

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 354.16 Ft
USD: 322.56 Ft
CHF: 335.58 Ft
GBP: 403.51 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 0.00
OTP: 9540 Ft
MOL: 2042 Ft
RICHTER: 6890 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Május 2. szombat: Az összefüggő felhőzet miközben szakadozik, fokozatosan kelet felé helyeződik át, estefelé inkább már csak a Tiszántúlon maradhat felhős az idő. Ezzel együtt a gyengülő, megszűnő csapadékzóna is kelet felé tevődik át. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, és főként északkeleten, keleten záporok, néhol zivatarok is kipattanhatnak, de a Nyugat-Dunántúlon is előfordulhat helyenként zápor. Az északnyugati, északi szelet élénk, a Dunántúlon olykor erős lökések kísérik, de szélerősödés zivatarok környezetében is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Május 3. vasárnap: Nyugaton már reggelre, később pedig keleten is csökken a felhőzet, és általában gomolyfelhős, napos idő várható. Délután már csak helyenként alakulhat ki zápor. Az északnyugati szelet többfelé kísérik erős, néhol viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható.

Május 4. hétfő: Éjszaka túlnyomóan derült lesz az ég, majd napközben gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Néhol zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet élénk, többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Éjszaka több helyen, pénteken inkább keleten várhatók ismétlődő jellegű záporok, zivatarok, emiatt arrafelé csúszósak lesznek az utak. Iránytartást nehezítő, erősebb széllökések zivatarok környezetében várhatók.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Hideg fronthatásra számíthatunk. A frontérzékenyek körében többeknél fordulhat elő fejfájás, görcsös panasz, vérnyomás-ingadozás.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax, olaj árfolyam,