Vasárnap reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. április 12.)

Pénzcentrum2020. április 12. 07:45

Vasárnap se maradj le a hírekről! Templomba készülsz, de nem tudod, kell-e esernyő? Elfogyott a zsemlemorzsa, de nem tudod, hol kapod meg akciósan? Lemaradtál a lottósorsolásról? Most minden információt egy helyen megtalálsz! Mutatjuk, mit hoz a vasárnap. 2020. április 12.

Névnap

Gyula

Friss hírek

Ötöslottó

A sorsolás dátuma: 2020.04.11.
Az ötöslottó nyerőszámai a 15. héten emelkedő számsorrendben a következők:
35, 45, 50, 62, 65.
Joker: 123505

Ezen a játékhéten (15.) nem volt telitalálat az ötösön. További nyeremények:

- 4 találat: egyenként 4 250 615 Ft
- 3 találat: egyenként 28 295 Ft
- 2 találat: egyenként 2 445 Ft

A 15. héten nem volt telitalálat az Ötöslottón. A jövő heti (16.) várható főnyeremény 600 millió forint lesz.

Országos középtávú előrejelzés

Április 12. vasárnap: A többórás napsütés mellett elsősorban az ország északnyugati, északi felében gomolyfelhők képződnek, majd délután nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. A legtöbb napsütés az Alföldön valószínű. Az Alpokalja fölé délután, este egy-egy zápor besodródhat. A déli szelet élénk, a Kisalföldön néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható. Késő estére többnyire 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Április 13. hétfő: Főként magasszintű felhőzet szűri a napsütést, eleinte csupán a keleti, északkeleti országrészben lehet alacsonyszintű felhőzet, arrafelé már a reggeli, délelőtti órákban kisebb eső, záporeső is előfordulhat. Délutántól már többfelé megvastagodik a felhőzet, és az ország északi felén többfelé lehet záporeső, néhol zivatar is. Napközben többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik a délnyugati szél, mely délutántól egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul. Élénk, erős lökések az északias szelet is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Április 14. kedd: Éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé alakulhat még ki eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. A délelőtti órákban északnyugat felől várhatóan elkezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet. Délután tovább csökken a felhőzet és a csapadékhajlam is, legfeljebb néhol alakulhat ki futózápor. Az északi, északnyugati szelet sokfelé kísérik erős, elsősorban a Dunántúlon és a Bodrogközben viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Alapvetően kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei: Száraz utakon autózhatunk, a légmozgás is többnyire mérsékelt marad, iránytartást nehezítő széllökések nem várhatók.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, de melegfront jellegű panaszok - pl.: fejfájás, koncentrálási nehézségek - előfordulhatnak.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax,