Nagy bajban a Volkswagen csodaautója: messze még a bevezetéstől az ID.3

Pénzcentrum2020. április 1. 09:30

Az ID.3 piacra kerülését igen komoly szoftverproblémák hátráltatják, amit belső források is megerősítettek.

A Volkswagen tavaly ősszel mutatta be első olyan modelljét, az ID.3-at, melyet már alapból elektromos autónak terveztek. Az MEB villanyautó-platformra épülő újdonságról egy ideje már tudjuk, hogy a németeknél 8 millió forint körül indulni, az első példányok átadására azonban még hónapokat kell várni - írja a hvg.hu.

Ahogy arról már beszámoltunk, Németországban különböző telepeken több ezer legyártott ID.3 vár arra, hogy használható szoftvert telepítsenek rájuk. Ezzel kapcsolatban egy magát megnevezni nem kívánó belső forrás azt nyilatkozta, hogy:

Ez már nem vicces. Az autó messze van a piaci bevezetéstől.

A VW hivatalosan azt kommunikálja, hogy a nyáron megkezdi az ID.3 forgalmazását, és a tervek szerint év végéig 100 ezer darabot szeretne eladni belőle. Egyelőre nem tudni, hogy az első példányokat pontosan mikor adják majd át, mindenesetre a belső forrás szerint az első autók csökkentett szolgáltatási körű példányok lesznek, melyekre a későbbiekben frissítés formájában érkeznek majd meg az egyelőre problémás funkciók.

Más források szerint a tesztelők napi szinten mintegy 300 hibát találnak az ID.3 szoftverében, melyek kijavításán 10 ezer fejlesztő dolgozik. Jól értesült források szerint szoftver-fronton a bajba került VW összefoghat a Daimlerrel, melynek felsővezetői hasonló témában már a BMW döntéshozóival is tárgyalásokat folytatnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Volkswagen

Címkék:
utazás, volkswagen, autóipar, villanyautó, baj,