Indul a civil autós razzia: mutatjuk, mire ugranak a rendőrök

Pénzcentrum2020. január 8. 09:30

Az egész országban elkezdődött a rendőrségi civil autós ellenőrzés - mondta az InfoRádióban az ORFK illetékese. A megkülönböztető jelzés nélküli járművekből ellenőrző rendőrökre megyénként főleg a lakott területeken kívül lehet számítani. Decemberben Budapesten volt a "főpróba".

Országszerte zajlik a rendőrségi civil autós ellenőrzés - erősítette meg az InfoRádióban az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztálya Balesetmegelőzési osztályának vezetője. A civil járművekből figyelő rendőrökre minden megyében, főleg a lakott területeken kívül lehet számítani. Ezt a decemberi budapesti akció tapasztalatai miatt találták szükségesnek - mondta Berzai Zsolt.

Az ellenőrzés-sorozat december közepén indult Budapesten, és ha kicsi cinikusan akarom mondani, a nagy sikerre való tekintettel - mivel a rendőri ellenőrzés sikeres volt, közlekedésbiztonsági szempontból tragikus - kiterjesztjük. Azt látjuk, hogy ha a közlekedők nem látnak a közelben rendőrautót, akkor pestiesen szólva seggre ül a fegyelem, és előjönnek a szokásos szabálysértések

- fogalmazott az osztályvezető.

Válogass a legjobb személyikölcsön ajánlatok között a Pénzcentrum kalkulátorában!

Berzai szerint a legjellemzőbb szabálytalanságok:

  • buszsáv szabálytalan használata,
  • záróvonal átlépése,
  • tilos jelzésen áthaladás,
  • mobilhasználat.

A szakember szerint a közlekedéskultúrát látva nem is csak a fegyelemről van szó, hanem az etikettről, az egymáshoz való viszonyulásról, hogy "mennyire tekintjük partnernek a többi közlekedőt". A civil autók lakott területeken kívül, autópályákon, nagy forgalmú főútvonalakon állnak. A cél az, hogy a meglepetés erejével hassanak az autósokra, ezért is nevezték el az akciót házon belül "pofátlan tanítási akciónak, illetve pofátlanítási akciónak".

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Berzai Zsolt szerint nem az a baj, hogy nem ismerik az emberek a KRESZ-t, sokkal inkább az, hogy feljogosítva érzik magukat arra, hogy ne tartsák be a szabályokat, ezzel pedig mások életét, biztonságát is kockára teszik.

A boltban sem tolakodunk előre a pénztárnál a bevásárlókosárral, a közúton sem szerzünk jogtalan előnyt például az autópálya leállósávján hajtva a dugóban

- tette hozzá. Az országos ellenőrzésnek nincs befejezési dátuma.

Címkék:
ellenőrzés, utazás, rendőrség, razzia, szabálytalanság, közúti ellenőrzés, igazoltatás, záróvonal, autópálya rendőrség, záróvonal átlépése,