Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.11.20)

Pénzcentrum2019. november 20. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.11.20).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.11.20).

36 órás előrejelzés

Szerdán egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, többfelé várható eső, keleten, északkeleten viszont késő délutánig száraz marad az idő. A keleti-északkeleti szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 4-10, délután 10-18 fok várható.

Csütörtök reggel az ország északi felén még több helyen eshet, de délután már csak keleten fordulhat elő kisebb eső, zápor. Máshol felszakadozik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A déli-délkeleti szél több helyen megélénkülhet. Hajnali pára-, ködfoltok főleg a Dunántúlon képződhetnek, 6-11 fokig hűlhet a levegő. Délután 10-17 fokra számíthatunk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerda reggelre ismét több helyen csökkenthetik pára-, ködfoltok a látástávolságot. Napközben sokfelé számíthatunk esőre, emiatt vizes, csúszós útszakaszokra kell számítani. A keleti-délkeleti szél többfelé megélénkülhet, ami kissé ronthatja a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan! Tartsunk nagyobb követési távolságot a ködös, esős időben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán kettősfronti hatás okoz kellemetlenségeket a frontérzékenyek számára. Reggelre ismét több helyen válhat párássá, ködössé a levegő, ami felerősítheti az ízületi fájdalmakat. Napközben görcsös panaszok, fejfájás, migrén egyaránt előfordulhat az érzékenyek körében. Az idősebbeknél és a keringési megbetegedésekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, rosszullét is felléphet. A borongós, szürke időben tompábbak, fáradékonyabbak lehetünk, romlik közérzetünk is. A szelesebb helyeken nyugtalanság, fejfájás, ingerlékenység is jelentkezhet. Továbbra is fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

Enyhe november. Folytatódik az átlagosnál enyhébb idő, legközelebb szerdán várható sokfelé eső, de hó sehol sem eshet.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, száraz november,