Ezek a magyarok megtehetik, hogy többet és drágábban utazzanak

Pénzcentrum2019. február 26. 20:03

A SZÉP Kártyás fizetés évek óta töretlen népszerűségnek örvend a belföldi szállást foglalók között, aránya egész évben egyenletesen 21 százalék az összes foglalás között. Átfogó elemzés készült, melyből sok érdekesség kiderült a magyarok utazási szokásairól.

A SZÉP Kártyás fizetés évek óta töretlen népszerűségnek örvend a belföldi szállást foglalók között, eddig azonban nem készült olyan elemzés, amely specifikusan ezen szállásfoglalások jellemzőit vizsgálja az összes többi foglalással összevetve - nyilatkozta Leskó Dániel a SzállásKérés.hu Kft ügyvezetője. Az elmúlt 11 hónap anonimizált foglalási adatai alapján készült elemzésből kiderül, hogy

a SZÉP Kártyával fizető vendégek hamarabb és hosszabb időre foglalnak, éjszakánként többet fizetnek, viszont tipikusan kisebb létszámmal utaznak.

A SZÉP Kártyával fizetett szállásfoglalások aránya egész évben egyenletesen 21 százalék az összes foglalás között. Ugyanakkor, ha a foglalásokat a tervezett érkezés helyett a foglalás rögzítésének napja alapján csoportosítjuk, azt látjuk, hogy az év első 5 hónapjában a SZÉP Kártyás foglalások felülreprezentáltak (az összes foglalás 25-30 százalékát teszik ki), míg a nyári időszakban alulreprezentáltak (mindössze 15 százalék), majd szeptembertől év végéig hozzák az éves átlagot.

Mind a teljes szállásköltség, mind az egy főre és éjszakára visszaosztott költség magasabb a SZÉP Kártyás foglalások esetében: a SZÉP kártyával fizető vendég átlagosan 6 930 forintot fizet egy éjszakáért, míg a többi vendég csak 6 050 forintot, azaz 15 százalékkla kevesebbet.

A leggyakoribak a két éjszakás foglalások - fizetési formától függetlenül -, ugyanakkor a SZÉP Kártyás foglalások aránya 3-7 éj időtartam esetén felülreprezentált, 6 éj esetén eléri a 27 százalékot. A legtöbb foglalás az érkezéshez képest 1 héten belül kerül regisztrálásra, de itt a kártyások erősen alulreprezentált, mindössze 15 százalékot tesz ki, míg például 5 hónapos előrefoglalások esetén már 36 százalékos az arányuk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Talán meglepő, de a SZÉP Kártyás foglalások esetében a gyerek nélküli foglalások átlagos vendégszáma 30 százalékkal alacsonyabb, míg a gyerekkel érkező vendégek esetén a gyerekek létszáma 11 százalékkal alacsonyabb az egyéb fizetési módokat használó foglalásokhoz viszonyítva.

Ezen eredmények  arra is rávilágítanak, hogy a SZÉP Kártya mint belső keresletet ösztönző eszköz működik, hiszen kártyás a foglalások jól kimutatható részénél nemcsak a fizetési mód megváltozását jelenti, hanem ténylegesen olyan utazásokat, amelyek ezen cafetéria rendszer nélkül nem vagy nem ilyen formában, összegben valósultak volna meg. Pontosan ezek a piacra újonnan bekerülő foglalások azok, amelyek a korábban említett eltéréseket okozzák a SZÉP Kártyás, valamint az egyéb fizetési módot használó foglalások jellemzői között.

Címkék:
vásárlás, utazás, turizmus, szép kártya, belföld, szállás, költés,