Kemény árak a karácsonyi vásárban: 2000 a forralt bor, 3000 a mézeskalács

Pénzcentrum2015. december 9. 11:03

Idén te is megnéznéd a karácsonyi vásárt Bécsben? Akkor jobb, ha felkészülsz a hatalmas (legfőképpen magyar) tömegre és az sem árt, ha tele van a zsebed euróval, hiszen ha csak egy forralt bort szeretnél meginni, akkor máris elköltöttél több mint 2 ezer forintnak megfelelő eurót.

Az adventi időszak kezdetével szinte minden nagyobb városban megnyitnak a karácsonyi vásárok. Budapesten a legnagyobb vásárban a Vörösmarty téren kortyolgathatunk forralt bort és vehetünk különféle karácsonyi ajándékokat, de sokan vannak, akik inkább a híres bécsi karácsonyi vásárra kíváncsiak.

{{EMBED:infogram_0_hany_nap_van_meg_karacsonyig" title="hány nap van még karácsonyig?}}

Ezért a Pénzcentrum ez alkalommal annak járt utána, hogy mennyi pénzre lehet szükséged, ha idén te is megnéznénd a legendás Christkindlmarktot. Az elmúlt hétvégén szerkesztőségünk egyik tagja autóval indult el Bécs felé, a karácsonyi vásárig pedig oda- vissza összesen 550 km utazott.

Mennyibe kerül?

Egy átlagos 7 literes fogyasztással (100 km alatt) és 340-es literenkénti benzinárral számolva az utazásra összesen: 13 090 forintot költöttünk. Az utazáshoz azonban szükségünk volt még egy magyar és egy osztrák autópálya matricára is (a legolcsóbb mindkét esetben a 10 napos matrica) így erre még 2 975 forintot és 3 250 forintot költöttünk.

Utazás autóval Budapestről oda-vissza: 19 315 forint, + bő 2,5 óra utazás az autópályán

Pontos cím: Rathausplatz, 1010 Wien, Ausztria

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezen felül pedig már csak rajtunk múlik, hogy mennyit szeretnénk elkölteni a vásárban, de arra érdemes készülni, hogy az árak eléggé borsosak és ráadásul a tömeg szinte akkora, hogy a kényelmes nézelődésről is lemondhatunk. Egy bögre forralt bor vagy puncs például 4 euró, de ha hazavinnénk a bögrét amiben megkapjuk, akkor még 3 eurót rászámolhatunk, azaz átszámolva ezért 2 184 forintot kell fizetnünk. De a többi áru sem sokkal olcsóbb:

Nagy mézeskalács szívecske ~ 3120 forint

Cappuccino ~ 1092 forint

Fánk ~ 686 forint

Színes nyalóka ~ 1404 forint

Csokiba mártott alma ~ 780 forint

Bögre a forralt borhoz ~ 963 forint

Egy adag sült krumpli ~ 780 forint

Fémtábla~4680 forint

Címkék:
árak, karácsonyi vásár, bécs, költőpénz, advent,