Varga: nem drágul a busszal utazók élete

Pénzcentrum2014. november 17. 10:57

Nem terjesztik ki a buszokra a megtett úttal arányos díjfizetést - szögezte le tegnap este Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter a budapesti tömegközlekedés fejlesztéséről, és a működési költségek támogatásáról is beszélt.

A nemzetgazdasági miniszter egy múlt heti nyilatkozata szerint 40 milliárdos többletbevételt várnak az e-útdíjból a jövő évi költségvetésben. Varga akkor azt mondta, ezt úgy lehet elérni, hogy

Ha mondjuk a kötelező matricát kiterjesztjük nemcsak a tehergépjárművekre e-útdíjnál, hanem a buszokra is, akkor máris ennek a pénznek egy része beszedhető.

Bár a nyilatkozat kissé zavarosnak tűnt, akkor még vélhetően arra gondolhatott a miniszter, hogy az e-matrica helyett a B2 kategóriára is a megtett úttal arányos elektronikus útdíjfizetés (HU-GO) vonatkozik majd 2015-től. Ez a megoldás azonban - ahogy erre múlt hét pénteken a Pénzcentrum hívta fel a figyelmet - jókora drágulást hozhatott volna a távolsági buszok menetdíjaiban.

Tegnap este, az ATV Szabad Szemmel című műsorában azonban Varga Mihály leszögezte:

A kormány döntött a legutóbbi ülésen, hogy ilyen kiterjesztést nem fogunk kezdeményezni (...) nem fog drágulni (...) amennyiben busszal jár és busszal közlekedik akkor ez plusz többletköltséget önnek sem fog jelenteni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

60 milliárdból újíthatják fel a 3-as metrót!

Varga Mihály Budapest tömegközlekedésének fejlesztéséről, és a működési költségek támogatásáról is beszélt a műsorban:

A kormány a múltkori ülésén hozott egy döntést arról, hogy a fővárosi közlekedésnek a megújítását támogatni fogja. 9 milliárd forinttal támogatjuk majd a BKV-nak a működését, és 60 milliárd forintban fogunk kezességet vállalni azért, hogy a 3-as metrónak a felújítása megtörténjen és elkezdődjön

- mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Címkék:
utazás, busz, varga-csomag, tömegközlekedés, volán, varga,