Lebukott a feketéző távtaxis

Pénzcentrum2014. szeptember 12. 10:30

Teleautót hirdetett és indított egy feketéző személyszállító, aki mielőtt az irányt Bécsbe vette volna utasaival, megbukott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzésén. A "vállalkozás" papíron sem létezik, adószáma nincs, ráadásul a fuvardíjról se számlát, se nyugtát nem adott, sőt az alkalmi sofőrtársa bejelentéséről is megfeledkezett. A többszörös jogsértés miatt a kontár tetemes bírságra számíthat, és vélhetően további jogkövetkezménnyel is számolnia kell a vizsgálat lezárása után.

Interneten, saját honlapján, illetve a legnagyobb közösségi oldalon is rendszeresen hirdette tevékenységét egy szabolcsi fuvaros, akire közérdekű bejelentés hívta fel a NAV munkatársainak figyelmét. Az adóhivatal revizorai többször, különböző formában is próbálkoztak a reklámozott szolgáltatás igénylésével, hogy a magát "vállalkozásként" feltüntető kontár számára is vonzó útirányt és célt határozzanak meg. Az adózó, és alkalmi sofőrtársa úgy tudta, egy népes baráti társaságot kell elvinni az egyik ausztriai élményparkba.

A vizsgálat egyik meglepő fordulata volt, amikor a fuvaros "irodájában" véglegesítették a kirándulást, ami egy társasház lépcsőházának bizonyult.

Az adózó a viteldíjat is itt vette át, ám erről semmilyen bizonylatot nem állított ki. A feketéző fuvaros és "alkalmi" segítője a kirándulás utolsó magyarországi pihenőhelyén szembesült azzal, hogy valójában adóhatósági ellenőrzés "szereplői" voltak.

A vizsgálat még tart, ám az már biztos, a jogsértések miatt tetemes bírságra számíthat a fuvarozó, nem beszélve a be nem jelentett alkalmazott után fizetendő járulékokról, és a várható további jogi következményről.

A NAV vizsgálatot indított a teleautós szolgáltatáshoz kocsit kölcsönző személyeknél, társaságoknál is. A revizorok ebben a nem mindennapi ellenőrzésben egyébként nem csak az illegális telekocsist buktatták meg, hanem útközben több próbavásárlást is tartottak, amelyek felénél szintén szabálytalanságokat tapasztaltak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Természetesen azok a magánszemélyek, akiknek semmilyen hasznuk nem származik az alkalmi utastársak befogadásából, nem tartoznak a kockázatos vállalkozói körbe

.

 

Címkék:
utazás, taxi, telekocsi,