50 ezres bírság is lehet a vége, ha nem figyelsz - heti összefoglaló

Pénzcentrum2014. augusztus 3. 19:00

Sokan nem tudják, hogy a jogosítványnak két különböző lejárati dátuma lehet. Az egyik az orvosi alkalmasságé, a másik pedig magáé a kártyáé. Érdemes ellenőrizni, a mi jogosítványunkon milyen dátumok vannak, mert akár 50 ezer forintos bírság is hullhat a nyakunkba, ha lejárt okmánnyal vezetünk. További érdekességek és a 31. hét hírei. A cikkek elolvasásához kattints a címekre.

Sok autós egyáltalán nem figyel erre, aztán jön az 50 ezres bírság
Sokan nem tudják, hogy a jogosítványnak két különböző lejárati dátuma lehet. Az egyik az orvosi alkalmasságé, a másik pedig magáé a kártyáé. Érdemes ellenőrizni, a mi jogosítványunkon milyen dátumok vannak, mert akár 50 ezer forintos bírság is hullhat a nyakunkba, ha lejárt okmánnyal vezetünk.

Így nyúlják le a pénzt a bankkártyádról, pillanatok alatt + fotók

Még mindig meglepően sokan írják fel bankkártyájukba, pénztárcájukba a PIN-kódjukat. De az is valószínűsíthető, hogy a gyenge, könnyen kitalálható kódoknak köszönhetően tudnak pénzt felvenni a tolvajok, ha ellopnak egy bankkártyát.

Ennyit nyernek a devizahitelesek: végre itt vannak a számok!
A héten megjelent jegybanki ajánlás alapján tartozásuk és törlesztőrészletük csökkenésére számíthatnak a devizahitelesek. Az MNB útmutatásából kiszámítható, hogy az árfolyamrés miatt mennyivel csökken a tőketartozásunk. Ez alapján számoltuk ki mi is, hogy mennyivel csökken a tartozása és a törlesztője egy átlagos devizahitelesnek.

Mennyi pénzt adjunk nászajándékba: mennyit illik, mennyit kell?

Még mindig a készpénz számít az egyik legnépszerűbb nászajándéknak. Míg előző cikkünkben azt gyűjtöttük össze, hogy a hagyományos forint bankjegyek helyett érdemes-e valutát vagy állampapírt adni, addig most annak jártunk utána, hogy mennyit, mikor és hogyan illik adni az ifjú párnak.

Nagyot fordult a világ a magyar nyugdíjasokkal

Szinte hihetetlen, de igaz: több nyugdíjasnak utalják a nyugdíját, mint amennyinek a postás viszi. Ennek ellenére a bankok kínálatában egyre kevesebb olyan számlacsomagot találhatunk, amely kifejezetten az idősebbek bankolási szokásaihoz lenne kialakítva. Folyamatosan nő azok száma is, akik külföldre kérik az ellátásukat.

Bármelyik pillanatban eltűnhet a magyar tévénézők kedvence
A több tucat, vagy akár száznál is több tévécsatornát kínáló szolgáltatóknál nem ritka, hogy eltűnik egy-egy csatorna a kínálatból, egyik napról a másikra. Kérdés, mit tehet ilyenkor az előfizető? Van-e például jogunk felmondani a szerződést, mondván, nekünk a hiányzó tévécsatorna volt a kedvencünk, arra is előfizettünk?

Devizahitelesek! Elérkezett a nagy nap

Ma lép érvénybe a devizahiteles mentőcsomag első törvénye. De mégis kinek jár vissza pénz, és mikor juthatunk hozzá? Olvasóink kérdéseire választolunk.

Már a budai nyugdíjasokra is vadásznak: ez a legújabb trükk
Az utóbbi időben ismét egyre több bejelentés érkezik trükkös tolvajokról; ráadásul a hírek szerint leginkább nyugdíjasokat próbálnak meg kifosztani a régi-új trükkel. Nyugdíjintézet, rendőrség, ÁNTSZ: sokszor hivatkoznak a csalók hivatalos szervekre.

Most lehull a lepel: ezt jelenti valójában a kedvezményes hitel
Az alacsony lakáshitel kamatok miatt már igen kedvező ajánlatokat találhatunk a bankoknál. Vajon olcsóbbak-e ezek a kölcsönök, mint a sokak által választott lakástakarékok kedvezményes hitelei? Hol érdemes hitelt felvennem, a bankomat keressem, vagy forduljak a pénztárakhoz?

Ezektől a kajáktól csak éhesebb leszel - itt a lista

Csak óvatosan a gyors kajával, pizzával, vagy fehér kenyérrel! Elfogyasztásukkal sokkal éhesebb lehetsz, mint voltál. Számos élelmiszerben olyan ízfokozók és étvágynövelő összetevők vannak, amik arra sarkallnak, hogy újra egyél, újra költsd a pénzed. A Time magazin táplálkozáskutatók és orvosok bevonásával magyarázta el, miért érezzük úgy sokszor egy órával ebéd után, hogy megveszünk az éhségtől.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Örömhír a devizahiteleseknek! Sokkal többet kapnak vissza a bankjuktól
Ismét jó hírt közölt a jegybank a devizahitelesekkel tegnap, ugyanis kiadta azt az útmutatást, ami alapján az árfolyamrés miatti visszatérítés jár az adósoknak. A közleményből kiderült, hogy magasabb összeg járhat vissza az adósoknak, mint eddig gondoltuk. De mit jelent ez a gyakorlatban a magyar családoknak?

 

Címkék:
hitel, karrier, utazás, nyugdij, öngondoskodás,