Ezek a legjobb strandbüfék a Balatonnál - itt a toplista

Pénzcentrum2014. július 27. 07:07

Elkészült a legjobb balatoni halsütödék és lángossütők 2014-es toplistája. A legfinomabb halat Balatonalmádiban, a legjobb lángost pedig Széplakon sütik.

Korábban megjelent, "Ezek most a Balaton legjobb éttermei" c. cikkünkben megmutattuk, hova érdemes mennie annak, aki komolyabb gasztronómiai élményre vágyik. A Magyar Konyha azonban összeszedte a legjobb tóparti halbüfék és lángossütők top 10-es listáját is, hiszen a legtöbb magyar család a strandon csillapítja éhségét.

Loading...

A legjobb tíz balatoni halbüfé közé többek között siófoki, szigligeti, lellei, fűzfői és szemesi árus is bekerült. A magazin összeállítása szerint a prímet a Balatonalmádiban található Jóbarátok halsütöde viszi, míg a képzeletbeli dobogó második, illetve harmadik fokán sorrendben a szemesi András Büfé, illetve Oszi bácsi szigligeti keszegsütője következik.

A tapasztalatok szerint a legtöbb helyen hekket esznek az emberek, de sokan keresik az autentikus fajtákat: a keszeget és a süllőt is. Persze idén maximum otthon kerül az asztalra balatoni hal, tavaly decemberben ugyanis miniszteri utasításra megszüntették a halászati tevékenységet a Balatonon. A felfüggesztés azóta is érvényben van, így a tó körüli vendéglátóhelyeken, ha akarnánk sem tudnánk balatoni halat falatozni, mivel azt legálisan sehonnan sem lehet beszerezni.

Loading...

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A gasztronómiai magazin a halbüféken túl a másik balatoni kedvenc, a legjobb lángososokat is megkereste. A top 10-es lista szerint az élen a Széplaki Lángos Büfé végzett. A képzeletbeli dobogóra idén még a Karám büfé és a Petendi Langalló állhatott fel.

 

Címkék:
utazás, étterem, Balaton, toplista, büfé,