Változásra számíthatnak a budapestiek a hétvégén

Pénzcentrum2014. április 30. 11:02

A 2014-es év leghosszabb hosszú hétvégéjén, május 1-je és 4-e között (csütörtöktől vasárnapig) változik a közösségi közlekedés Budapesten.

Közlekedés május 1-jén

Május 1-jén, csütörtökön, a munka ünnepén a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

A bevásárlóközpontok zárva tartása miatt a máskor azokat érintő buszok közül a 22-es helyett a 22A, a 64-es helyett a 64A, a 104-es helyett a 104A, a 123-as helyett a 123A, a 126-os helyett a 126A, míg a 162-es helyett a 262-es busz közlekedik, míg nem tér be az áruházakhoz a 38-as, a 92-es, a 135-ös, a 138-as, a 204-es és a 218-as járat. A 140B busz Törökbálint, bevásárlóközpont végállomás helyett csak a Határ utcai megállóig jár.

A május 1-jéről 2-ára, (csütörtökről péntekre) virradó éjjel az éjszakai járatok a hétvégi (péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszaka érvényes) menetrend szerint járnak.

KATTINTS! Változik a boltok nyitva tartása Magyarországon

Közlekedés május 2-án és 3-án

Május 2-án és 3-án, pénteken és szombaton a BKK járatai a szombaton érvényes menetrend szerint közlekednek. A május 2-áról 3-ára (péntekről szombatra), illetve a 3-áról 4-ére (szombatról vasárnapra) virradó éjjel az éjszakai járatok a hétvégi menetrend szerint járnak.

Közlekedés május 4-én

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Május 4-én, vasárnap a BKK járatai a vasárnap érvényes menetrend szerint közlekednek. A május 4-éről 5-ére (vasárnapról hétfőre) virradó éjjel az éjszakai járatok a péntek éjszakától vasárnap hajnalig érvényes menetrendjük szerint közlekednek.

Közlekedés május 10-én

Május 10-e, szombat áthelyezett munkanap, amikor a pihenőnappá nyilvánított május 2-ai, pénteki napot kell ledolgozni. Ezért ezen a napon a BKK járatai is az iskolaszünetben érvényes pénteki munkanapi menetrend szerint indulnak.

 

Címkék:
utazás, bkk, bkv, Budapest, leghosszabb éjszaka,