Ítéletidő jön Magyarország felé: mire számíthatunk?

Pénzcentrum2013. december 5. 13:03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) első és másodfokú figyelmeztetést adott ki az ország egész területére péntekre.

Ma mindenhol befelhősödik, de gyorsan fel is szakadozik a felhőzet, kisüt a nap, csak a Tiszántúlon és délnyugaton maradhatnak estig borult területek. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél a Dunántúlon és a középső országrészben megerősödik, a magasabban fekvő helyeken viharossá fokozódik. A hőmérséklet délután 2, 8, késő este +1, -5 fok között alakul.

Pénteken kezdetben többnyire erősen felhős lesz az ég, majd észak, északnyugat felől csökken a felhőzet. Szórványosan várható zápor, hózápor. A nyugatira, északnyugatira forduló szél napközben megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.

Az OMSZ péntekre narancssárga figyelmeztetést adott ki az ország északnyugati részére a várható erős széllökések miatt, és citromsárga figyelmeztetést az ország többi részére sűrű köd és erős szél miatt. Bizonyos területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Több helyen valószínű hózápor, főként a Dunántúlon akár ismétlődő jelleggel. Az északnyugati, nyugati szél többfelé viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Vasárnap a Dunántúlon többnyire erősen felhős idő várható, elszórtan hózáporral, másutt jobbára gyengén felhős idő ígérkezik. A szél nyugatira, délnyugatira fordul, időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.

 

Címkék:
utazás, havazás, vihar, időjárás, ítéletidő, tél, hóvihar,