Ezek a legjobb éttermek most Magyarországon - itt a lista!

Pénzcentrum2013. október 10. 15:22

Újabb toplista készült Magyarország legjobb éttermeiről. A 398 tesztelt étterem közül a legmagasabb pontszámot a Costes, az Onyx és a Zóna kapta.

Megjelent a Gault&Millau Magyarország étteremkalauz 2014-es kiadása. A 398 tesztelt étterem közül a legmagasabb pontszámot három budapesti hely, a Costes, az Onyx és a ZONA kapta. A rangos étteremkalauz által felállított képzeletbeli dobogó meglepetése a harmadik helyen szereplő Zóna: Huszár Krisztián konyhafőnök, és Baldaszti Péter tulajdonos alig egy éves budai étterme felzárkózott a hazai csúcsgasztronómiát három éve uraló két Michelin-csillagos mellé.

A Gault&Millau húszpontos rendszerében a legjobbak 17 pontot kaptak, ez már nemzetközi szinten is kiemelkedő éttermeket jelez. A legjobbak közé tartozik a 16 pontos Csalogány 26, a Laci!Konyha! és a Salon Restaurant is.

Mint ismert, a kalauz a konyha teljesítményét értékeli, és nem az étterem külsőségeit vagy a kiszolgálást. A tesztelések anonim módon történnek, a tesztelő nem fedi fel magát, számláját minden esetben saját maga fizeti ki és a felhasznált alapanyagok minőségét, frissességét és szezonalitását, az elkészítés professzionalitását, a fogások harmóniáját és az alkotóelemek arányát, a kreativitást és a tálalást, valamint az ár-érték arányt veszi figyelembe.

 

Címkék:
utazás, étterem, toplista,