Még nagyobb dugók jönnek Budapesten

Népszava2013. augusztus 29. 09:32

Egy hónap múlva újabb beruházással bővül a fővárosi útépítés, többek között megkezdődik az 1-es villamos komplex felújítása. Miután a jelenleg tartó építkezéseknek sem lesz vége, ezért a jelenleginél is nagyobb dugók várhatók, különösen annak fényében, hogy a jövő héten a tanév is elkezdődik - írja a Népszava.

Szeptember végétől elkezdődik az 1-es villamosvonal komplex felújítása a Bécsi úti végállomás és a Puskás Ferenc Stadion között. A beruházásért a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a felelős. A felújítás azzal jár, hogy újabb szakaszon lesz nehezebb a közlekedés, miközben a jelenleg tartó beruházásoknak sem fejeződnek be, miközben jövő héten megkezdődik a tanév. Azt a közlekedési szakemberek is elismerték, hogy a felújításokra szükség van, az utakat öt évenként felül kell vizsgálni, a sínek is elhasználódnak.

A lapnak nyilatkozó szakértők egyöntetűen úgy vélték, az építkezések koordinálatlanok, és ez rendkívüli mértékben megterheli a várost. Összehangolásról akkor lehetne beszélni, ha a felújítások logikusan, egymást követve történnének, és nem egyszerre.

A BKK szerint viszont minden az előírások és a tervek szerint halad, a beruházásokat pedig összehangoltan szervezik. A jelentősebb forgalomkorlátozással járó munkákat például lehetőség szerint a nyári időszakra ütemezik, a hosszabb ideig tartó, nagy volumenű városfejlesztéseknél viszont számtalan szempontot vesznek figyelembe.

Címkék:
utazás, bkk, bkv, Budapest, dugó, puskás ferenc stadion,