Tarlós felügyel: nem csúszik tovább a 4-es metró

MTI2013. június 26. 11:02

A főpolgármester szerdán egyeztet hivatalában arról, hogy a négyes metró kelenföldi állomásán hol épüljön az ideiglenes földfelszíni kijárat. Tarlós István az InfoRádiónak elmondta: magához vonja a négyes metró építésének felügyeletét.

Ideiglenes földfelszíni kijárat lesz a négyes metró kelenföldi állomásánál - mondta az InfoRádiónak Tarlós István főpolgármester. A Népszabadság korábban arról írt, hogy az engedélyeztetési terveket megtámadta a Levegő Munkacsoport, a késlekedés miatt pedig csúszhat a kelenföldi csomópont építése. Tarlós István szerint azonban semmi nem gátolja a próbaüzem időbeni elindítását.

A főpolgármester kifejtette: a közlekedési hatóság szakembereivel és első számú vezetőjével bejárta a metróvonalat és arról döntöttek, hogy a próbaüzemet nem veszélyezteti az ottani állapot.

Arról, hogy pontosan hol lesz a kijárat, szerdán tárgyal hivatalában a főpolgármester, aki az InfoRádiónak adott interjújában bejelentette azt is, hogy a jövőben nem a DBR Metró Projekt Igazgatósághoz tartozik majd a négyes metró építésének felügyelete, hanem hozzá.

"Áthangolom a metróépítés városházi felügyeletét és a metróátadásig az építkezés elsődleges felügyeletét magamhoz vonom. Az adminisztratív előkészítést nagyon fel kell gyorsítani" - emelte ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 4 próbaüzem a jövő év első felében lesz a tervek szerint; a járatoknak fél évig kell közlekedniük műszaki hibák nélkül.

Címkék:
utazás, bkk, bkv, tarlós, levegő munkacsoport,