Hol nyaralsz idén? Mennyiért? Szavazz!

Pénzcentrum2013. június 24. 12:03

A felmérések szerint a magyar háztartások 40 százaléka tervez utazást a 2013-as főszezonban, 3,9 százalékponttal több, mint egy évvel korábban; a többség belföldi pihenést tervez, az úti célok közül továbbra is a Balaton a kedvenc, a második helyen Észak-Magyarország áll. A Pénzcentrum.hu most olvasóit kérdezi: mennyiért és hol nyaralnak?

Az állami tulajdonú nemzeti turisztikai marketingszervezet, a Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint folyamatosan nő a belföldi utazások szerepe, idén az utazni készülők 71,2 százaléka tervez belföldi utazást, ezen belül 59,1 százalék csak belföldit, 28,8 százalék csak külföldit, 12,1 százalék pedig mindkettőt.


survey tool


A legnépszerűbb nyári úti cél továbbra is a Balaton (21,4 százalék), a második helyen (7,9 százalék) Észak-Magyarország áll, míg Horvátország csak a harmadik helyet (5,7 százalék) foglalja el az idei főszezoni úti célok között.


panel management


A külföldi utazások legnépszerűbb úti célja Horvátország, Románia és Olaszország.

A 2013-as főszezonban a belföldi utazást tervező háztartások átlagosan mintegy 87 ezer forintot szánnak belföldi utazásra. A belföldi utazások átlagos hossza a tervek szerint 4,83 éjszaka lesz, s az utazások kétharmadában fizetős szálláshelyet terveznek igénybe venni.

online polls


Az idei évben 7 hosszú hétvége van a tavalyi 12-vel szemben, ezeket a tervek szerint több mint 12 százalék használja ki átlagosan 3,8 éjszakás utazásra, amelyeket közel 50 százalékban fizető-vendéglátó helyeken töltenek el, 76,7 százalékban belföldön.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

customer surveys

 

 

 

Címkék:
utazás, nyaralás, Balaton, himalája,