Mennyiért strandolhatsz idén Budapesten? Itt az árlista

Pénzcentrum2013. május 1. 11:06

Bár az időjárás kevésbé kedvezett a strandoláshoz, több ezren keresték fel a Dagály és Palatinus Strandfürdőt, melyek elsőként nyitották meg kapuikat a budapesti strandok sorában. Új csúszdákkal, új szolgáltatásokkal, számos kedvezménnyel, családi jegyekkel, Strandváró nappal várják idén is a nap és a víz szerelmeseit a budapesti strandok.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a Pénzcentrum.hu-t úgy tájékoztatta: a strandszezonra való felkészülés jegyében több mint 600 millió forint összeget fordítottak arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a fürdőzésre, kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A beruházások, fejlesztések során természetesen figyelembe vették a látogatók igényeit.

A vizesblokkok és öltözők felújítása mellett a fő újdonság, hogy a Palatinus és Római Strandokon új óriáscsúszdák kerültek kiépítésre. Így a Palatinus Strandon található Magyarország leggyorsabb csúszdája. A bátrabbak akár versenyeket is rendezhetnek az időmérő órák segítségével. Szintén a Palatinus Strandon található az a csúszda, mely multimédiás elemekkel várja a fürdőzőket, így nemcsak a csúszás örömét élhetik át, hanem közben zenét hallgathatnak és fényjátékban gyönyörködhetnek. Míg a Római Strandon a nagyobbakat 3 különböző új óriáscsúszda, addig a kisebbeket - az iskolaév zárása után - egy vadonatúj játszótér várja.

Minden fürdőben felújították a gyerekcsúszdákat és gondoltak a sportolni vágyókra is, számukra kültéri fitness gépeket telepítettek, a Paskál és a Pünkösdfürdői strandoknál pedig kerékpártárolók várják a biciklivel érkezőket. Nem feledkeztek el a kisgyermekek védelméről sem, hiszen a gyerekmedencéket minden strandon részleges árnyékolóval látják el. A Palatinus Strandon található felújított termálmedence pedig május közepétől várja a pihenésre, gyógyulásra vágyókat.

A standfürdők zárására tervezetten szeptember 1-én, vasárnap kerülne sor (kedvező időjárás esetén szeptember 8-án).

Strandbelépők árai

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel igyekeznek a strandokra csábítani a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat, ezért csökkentett áron, jelentős engedménnyel várják őket. A Palatinus Strandon május 17-ig 10%-os, előszezoni kedvezményt biztosítanak a vendégek részére. A kitűnő bizonyítványt szerző, általános iskolai tanulóknak pedig ingyenes strandbelépővel kedveskednek.


Figyelembe véve a budapesti lakosság árérzékenységét és a fogyasztói trendeket a strandbelépők árai minimális mértékben emelkedtek (100-400 Ft között). A szerdai Strandváró Napon akár 1.300 Ft-ért is hűsíthetik magukat a fürdőzők. A kedvezményes napon az alábbi strandok várják a fürdőzőket: Dagály, Paskál, Római, Csillaghegyi és Pünkösdfürdői Strandfürdő.

A 20 alkalmas bérletek akár 25%-os kedvezményt biztosítanak a vendégek részére.

Címkék:
utazás, Budapest, strand, dagály fürdő, dagály strand,