A hétvégén még olcsóbban vásárolhatsz belépőt a nyári fesztiválokra

Pénzcentrum2013. április 12. 15:47

Vasárnapig még olcsóbban vehetünk bérletet, napijegyet több magyarországi nyári zenei fesztiválra is, de szinte az összes nagy rendezvény kínál olcsóbb belépőket azoknak, akik időben döntenek. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

A legnagyobb magyar és külföldi fesztiválok szervezői már gőzerővel dolgoznak a nyári rendezvényeken. Sokaknak kapóra jöhet, hogy most még viszonylag olcsón megvehetjük a belépőket a nyári rendezvényekre, többségüket még alacsony áron, vagy speciális csomagban.

Fontos tudni, hogy a nagy magyar fesztiválok belépőiért Üdülési Csekkel, SZÉP-kártyával, valamint más utalványokkal is fizethetünk.

Sziget
Augusztus 5-12.
Budapest, Óbudai-sziget

A budapesti Szigetaugusztus 5-én nyit a nulladik nappal és 12-én hétfő hajnalban zárja majd kapuit: az ottalvós, hét napra szóló bérleteket 58 ezerért, a hazamenős, öt napra szólót 49 ezerért és a napijegyet 13 ezer forintért kínálja május 5-ig. A 2013-as Szigeten már biztosan ott lesz az angol sztárzenekar, a Blur, amely először lép fel Magyarországon, de fellép például David Guetta, a Tame Impala, a Seed, a Bad Religion, vagy a Totally Enormous Extinct Dinosaurs is.

Balaton Sound
Július 11-14.
Zamárdi

Évek óta teltházas napokkal "üzemel", az idén már Európa legjobb "közepes méretű" fesztiválja címet is elnyerő Balaton Sound, mely július 11-12-13-14-én tölti meg a Zamárdi szabadstrandot. A Balaton-parti nyaralásnak új minőséget adó fesztiválra a kedvezményes időszakban, április 14-ig - 33 ezer forintért lehet bérletet váltani, és 14 ezer forintért napijegyet venni. A fellépők között elsősorban az elektronikus zene sztárjait találhatjuk: ott lesz Zamárdiban a Prodigy, a Justice, Jamie Jones, Henrik Schwarz és a Wu-Tang Clan is.

VOLT Fesztivál
Július 3-6.
Sopron

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A tavalyi időpontnál egy héttel később - július 3-4-5-6-án hívja változatos programjaival Sopronba látogatóit a VOLT Fesztivál. A rendezvényrőla napokban derült ki, hogy még öt évig biztosan megszokott helyén, a Lővérek-kempingben marad. Az április 14-ig tartó elővételes időszakban. 25 ezer forint a bérlet és 8.990 Ft a napijegy. A Balaton Soundra és a VOLT-ra kombinált bérletet is vásárolhatunk kedvezményes áron vasárnapig, 49.900 forintért.

A VOLT 2013-as fellépői között lesz a Thirty Seconds To Mars, a Queens of the Stone Age, Parov Stelar, Jamie Woon, a Papa Roach és a GusGus is.

Hegyalja Fesztivál
Június 25-30.
Rakamaz-Tokaj

Tavaly 85 ezren buliztak a Tisza-parton, idén a szervezők több mint 200 fellépőt ígérnek. Április 30-ig 16.900 forintért juthatunk hozzá a négynapos tokaji bulira szóló bérlethez, a diákbérlet májusig 14.990 forint. Az egyik legnagyobb újdonság, hogy elkészült a a Kis- és Nagyteknősbéka Ház Tokajban. A fesztiválterületen lévő különleges épület nevét az alakjáról kapta, akváriumokkal, terráriumokkal berendezett kiállítóhely és kilátó is egyben, a fesztivál ideje alatt pedig beléptető csarnokként működik majd.

Idén júniusban biztosan ott lesz Tokajban a Slayer,  Asking Alexandria, a Coal Chamber, a The Devil Wears Prada, az Every Time I Die és a Bouncing Souls.

EFOTT
Június 25-30.
Zánka

Zánkán rendezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját, ismertebb nevén az EFOTT-ot. A Balaton északi partjának 209 hektáros erdős-ligetes részén, a felújított Új Nemzedék Központ (az egykori Úttörőváros komplexumának) árnyékos területén a tavalyinál is több strandprogrammal várják a fesztiválozókat. A rendezvény házigazdája a Budapesti Corvinus Egyetem lesz.

A zenei programban döntő többséggel magyar előadók lépnek fel, a koncertek mellett pedig sok más kulturális esemény és sportlehetőség várja a fiatalokat. A hetijegy június 21-ig 17.490 forintba kerül.

EXIT
Július 10-14.
Újvidék, Szerbia

Júliusban rendezik meg a Balkán egyik legizgalmasabb fesztiválját, az újvidéki EXIT-et, a Duna partján, a Péterváradi erődben. A rendezvényre tízezrével látogatnak fiatalok a világ minden sarkából, a magyar bulizók körében is évről-évre népszerűbb. Újdonság, hogy a magyar fesztiválokhoz hasonlóan az EXIT is készül egy nulladik nappal, így öt naposra bővül a rendezvény, amelynek szervezői több fontos és látványos újítást is ígérnek.

Akciós jegyek még erre a fesztiválra nincsenek, jelenleg a 4 napos bérlet 18 900 forintba kerül. De ahogy azt a Pénzcentrum.hu megtudta, lehetséges, hogy április 25-től egy olcsóbb kombinált bérletet is elkezdenek árulni. Ez érvényes lesz majd a kempingbe is, amiért most külön 8 700 forintot kell fizetnie a fesztiválozóknak. Ezt az akciós bérletet egy hónapig árulhatják, de sok minden függ a külföldi elsődleges piacoktól, amennyiben ott több jegy fogy a vártnál lehetséges a magyar akcióra már sor sem kerül. Mindenesetre mi beszámolunk arról, ha megjelennek az akciós bérletek. Annyit még sikerült megtudnunk, hogy a jelenlegi áron közel a fesztivál időpontjáig lehet majd jegyeket venni.

Címkék:
utazás, fesztivál, Balaton, sziget, sziget fesztivál,