Luxusterepjárókra csaptak le Vitézyék + fotók

Pénzcentrum2013. február 8. 09:32

Sűrű estéje volt tegnap a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új elszállító-autójának: két BMW terepjárót is elvitt a 17-es villamos útjából.

A BKK Facebook-oldalán péntek reggel megjelent tájékoztató szerint a tulajdonosok a környező éttermekbe, klubokba tartva inkább a villamos előtt hagyják az autójukat, így akadályozva a közösségi közlekedést.

Mint arról korábban a Pénzcentrum.hu is beszámolt, tavaly decembertől elszállítják a budapesti közterületekről azokat a szabálytalanul parkoló vagy üzemképtelen gépkocsikat, amelyek akadályozzák a közösségi közlekedést. Ehhez a közterület-fenntartó egy speciális gépjárművet bocsátott a BKK rendelkezésére, amely a megkülönböztető jelzés (kék lámpa) használatára is jogosult.

A gépkocsik elszállításánál mindig jelen van a helyszínen egy közterület-felügyelő, aki szabálysértés esetén intézkedhet. A vonatkozó jogszabály szerint a szabálysértési bírság megfizetése mellett a gépjármű tulajdonosának számolnia kell az elszállítási költségek megfizetésével is, amely a fővárosban jelenleg 20 000 forint alkalmanként. Ehhez a díjtételhez kapcsolódik még a gépjármű őrzése és tárolása, mely 1200 forint naponta. A helyszíni bírság 5 000 forinttól 50 000 forintig terjedhet, ha azonban eljárásra kerül a sor, elérheti a 150 000 forintot is.

 

Címkék:
közlekedési lámpa,