Trolivezetőket küldenek el a BKV-tól

Népszava2013. január 23. 09:30

Több lépcsőben mintegy 20 trolibusz-járművezetőnek mond fel a BKV Zrt., miután a régi szovjet trolibuszok január elsejei forgalomból kivonása óta kevesebb járművet közlekedtetnek a vonalakon - írja a Népszava.

A lap úgy tudja, elkerülendő a csoportos létszámleépítéshez kapcsolódó kötöttségeket, a BKV öt fős csoportokban tervezi a létszámleépítést.

Ugyan a 30-34 éves ZIU-típusú trolik selejtezése indokolt volt, az év eleje óta a hálózat összteljesítménye csökkent, mivel kevesebb trolibusz közlekedik a vonalakon. A szolgáltatást megrendelő a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a bejelentéskor inkább azt hangsúlyozta, hogy a ZIU-k kivonásával korszerűsödik és fiatalodik a járműpark, ám azt már kevésbé, hogy ez a követési idők két-három perces növekedéséhez vezet.

Jelenleg ugyanis nincs annyi jármű, hogy tartani tudják a korábban megszokott menetrendet. A nyolc MAN-típusú jármű - például a honosítás, vizsgáztatás elhúzódása miatt - még nem kész arra, hogy utasokat szállítson, illetve tíz Ikarus felújítása is csúszik.

Címkék: