Fesztiváljegyet karácsonyra? Idén olcsóbbak a belépők

Orosz Márton2012. december 23. 08:06

Tanácstalan szülőknek, nagyszülőknek, rokonoknak is alternatívát jelenthet, ha fesztiválbérletet vesznek ajándékba a gyereknek, az unokának. A legnagyobb 2013-as rendezvényekre már most megvehetjük a belépőt, ráadásul az áruk is kedvező.

Bár messze van még 2013 nyara, vannak, akik már most készülnek rá. A legnagyobb magyar és külföldi fesztiválok szervezői már gőzerővel dolgoznak a jövő évi rendezvényeken. A tanácstalan karácsonyi ajándékozók számára pedig kapóra jöhet, hogy már most megvehetjük a belépőket a jövő évi rendezvényekre, többségüket még alacsony áron, vagy speciális csomagban. A Pénzcentrum.hu mutatja a választékot.

Fontos információ, hogy a nagy magyar fesztiválok belépőiért Üdülési Csekkel (Figyelem! Már csak év végéig használhatjuk fel a megmaradt utalványokat!), SZÉP-kártyával, valamint más utalványokkal is fizethetünk.

Sziget
Augusztus 5-12.
Budapest, Óbudai-sziget

A tavaly Európa Legjobb Nagyfesztiváljává választott Sziget - ami jövőre augusztus 5-én nyit a nulladik nappal és 12-én hétfő hajnalban zárja majd kapuit - az ottalvós, hét napra szóló bérleteket 58 ezerért, a hazamenős, öt napra szólót 49 ezerért és a napijegyet 13 ezer forintért kínálja május 5-ig. A 2013-as Szigeten már biztosan ott lesz az angol sztárzenekar, a Blur, amely először lép fel Magyarországon.

Balaton Sound
Július 11-14.
Zamárdi

Évek óta teltházas napokkal "üzemel", az idén már Európa legjobb "közepes méretű" fesztiválja címért versengő Balaton Sound, mely jövőre július 11-12-13-14-én tölti meg a Zamárdi szabadstrandot. A Balaton-parti nyaralásnak új minőséget adó fesztiválra a kedvezményes időszakban - idén novembertől április 14-ig - 33 ezer forintért lehet bérletet váltani, és 14 ezer forintért napijegyet venni. Cikkünk megjelenéséig a szervezők egy fellépő nevét sem hozták nyilvánosságra.

VOLT Fesztivál
Július 3-6.
Sopron

A tavalyi időpontnál egy héttel később - július 3-4-5-6-án hívja változatos programjaival Sopronba látogatóit a VOLT Fesztivál. A vidéki fesztivál idén egy kedves gesztussal lepi meg a fiatalokat: december 31-ig a 2013-as VOLT-ra olcsóbb lesz a jegy, mint az a 2012-fesztiválra volt. Így az év végéig a bérlet mindössze 19.900 forintba, míg a napijegy 8.500 forintba kerül. De jövőre sem emelkednek az árak az idei fesztiválhoz képest: ugyanúgy 20.900 FT lesz a bérlet és 8.990 Ft a napijegy 2013-ban is, az április 14-ig tartó elővételes időszakban.

A VOLT 2013-as fellépői között lesz a Thirty Seconds To Mars, a Queens of the Stone Age, Parov Stelar, Jamie Woon és Example is.

Hegyalja Fesztivál
Június 25-30.
Rakamaz-Tokaj

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Tavaly 85 ezren buliztak a Tisza-parton, idén a szervezők több mint 200 fellépőt ígérnek. A jövő évi belépő most náluk is olcsóbb, mint az idei volt: 14.500 forintért juthatunk hozzá a négynapos tokaji bulira szóló jegyhez, december 31-ig. Az egyik legnagyobb újdonság, hogy elkészült a a Kis- és Nagyteknősbéka Ház Tokajban. A fesztiválterületen lévő Nagyteknősbéka Ház - amely nevét az alakjáról kapta - akváriumokkal, terráriumokkal berendezett kiállítóhely és kilátó is egyben, a fesztivál ideje alatt pedig beléptető csarnokként működik majd.

Jövőre biztosan ott lesz Tokajban az Asking Alexandria, a Coal Chamber, a The Devil Wears Prada (Band), az Every Time I Die és a Bouncing Souls.

EFOTT
Június 25-30.
Zánka

Jövőre Zánkán rendezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját, ismertebb nevén az EFOTT-ot. A Balaton északi partjának 209 hektáros erdős-ligetes részén, a felújított Új Nemzedék Központ (az egykori Úttörőváros komplexumának) árnyékos területén a tavalyinál is több strandprogrammal várják a fesztiválozókat. A rendezvény házigazdája a Budapesti Corvinus Egyetem lesz.

A zenei programban jövőre is döntő többséggel magyar előadók lépnek fel, a koncertek mellett pedig sok más kulturális esemény és sportlehetőség várja a fiatalokat. A hetijegy január 5-ig 12.490 forintba kerül.

EXIT
Július 10-14.
Újvidék, Szerbia

Júliusban rendezik meg a Balkán egyik legizgalmasabb fesztiválját, az újvidéki EXIT-et, a Duna partján, a Péterváradi erődben. A rendezvényre tízezrével látogatnak fiatalok a világ minden sarkából, a magyar bulizók körében is évről-évre népszerűbb. Újdonság, hogy a magyar fesztiválokhoz hasonlóan az EXIT is készül egy nulladik nappal, így öt naposra bővül a rendezvény, amelynek szervezői több fontos és látványos újítást is ígérnek.

Az úgynevezett Early Bird (azaz a legkorábban megvásárolható) jegyek év végig 72 euróba (20.400 forint) kerülnek, ez az összeg a kemping árát is magában foglalja. 2013-as fellépőkről egyelőre nincsenek információink.

Hideout
Július 3-5.
Pag-sziget, Horvátország

Novemberben kezdődött el a jegyárusítás a 2013-as Hideout fesztiválra. Bár a horvátországi rendezvény csak júliusban kerül megrendelésre, az érdeklődés hatalmasnak bizonyul: a szervezők tájékoztatása szerint a jegyeknek mindössze 30 százaléka kapható már csak, a belépők valószínűleg heteken belül elfogynak 8a helyszínen pedig nem lesz lehetőség jegyvásárlásra). A horvátországi Pag szigetén megrendezésre kerülő partyfesztivál méretén ugyanakkor nem változtatnak: a korábbi tájékoztatás szerint belépőkből sem értékesítenek többet, mint tavaly, így próbálják megőrizni a rendezvény családias jellegét. A rendezvényt leginkább Nagy-Britanniából érkező fiatalok látogatják, de tavaly a Pénzcentrum.hu találkozott német, holland, sőt, ausztrál fesztiválozókkal is. A bérletek 109 fontba (38 ezer forint) kerülnek, a fellépők között pedig az elektronikus zene aktuális sztárjai találhatjuk, mint például Seth Troxler, Julio Bashmore, Jamie Jones, a Modeselektor, a Soul Clap, vagy Joy Orbison.

Címlapkép: Sziget/Balogh Zoltán

Címkék: