Feltámad a Malév? Még nem adták fel

MTI2012. szeptember 14. 10:32

Még nem adta fel teljesen a magyar kormány egy új Budapest központú légitársaság létrehozására vonatkozó terveit. Nem kizárt, hogy a kínai Hainan légitársaság visszatér Budapestre és újraindítja Budapest-Peking járatát, amit a magyar kormány is támogat. A kabinet akár új tárgyalások kezdeményezésére is nyitott egy Budapest székhelyű légitársaság létrehozására.

Visszatérhet a kínai Hainan légitársaság Budapestre és újraindíthatja Budapest-Peking járatát. Amint a légitársaság anyavállalata, a HNA Group vezetősége meggyőződik a járat gazdaságosságáról, az újraindítás zöld utat kaphat - közölte a nemzeti fejlesztési miniszter. Hozzátette, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások a járatról a kínai légügyi hatósággal és a HNA Group vezetőivel.

A közvetlen összeköttetés az év elején, a Malév csődjét követően szűnt meg Budapest és Peking között, a járat ugyanis a Malév és a Hainan Airlines közös üzemeltetésű járata volt. A fejlesztési miniszter közölte, hogy szakmai egyeztetéseket folytatnának a Hainan Airlines-zal annak érdekében, hogy olyan rendszert alakítsanak ki, amely hosszú távon biztosítja a Budapest-Peking járat üzemeltetését. Módosulhat a kínai-magyar légügyi megállapodás is ennek érdekében. A magyar kormány nemcsak a Hainan Airlines, de bármelyik kínai légitársaság járatindítására nyitott.

A fejlesztési miniszter közlése szerint a kormány új tárgyalásokra is nyitott egy budapesti székhelyű új nemzeti légitársaság létrehozására. Sokáig a HNA Group számított a Malév legesélyesebb vevőjelöltjének, amikor még a légitársaság megmentésén dolgozott a kormány.

Címkék: