Ezek a legjobb éttermek, cukrászdák a Tiszánál: itt a lista!

Pénzcentrum2012. augusztus 19. 08:03

Elkészült a Tisza kulináris térképe. Az összesítésen a legjobb halászcsárdák és étteremek mellett megtalálhatóak a legkiválóbb halsütödék, valamint cukrászdák is. A legjobb tiszai vendéglátóhelyek közé többnyire szegedi, illetve szolnoki címek kerültek be, de akadnak említésre méltó helyek még szerte a tájegységen.

Egyre többen töltik szabadságukat belföldön - a GfK felmérése szerint idén a magyarok többsége nem hagyja el az országhatárt még a nyári szabadságolások alatt sem. A költések mértéke ugyanakkor nem mutat jelentős csökkenést, a családok nagyjából ugyanannyit szánnak a hazai pihenésre, mint tették azt korábban külföldi vendégeskedésük alkalmával. Éppen ezért egyre nagyobb igény van a minőségi szolgáltatást nyújtó turisztikai célpontokra.


Mindemellett a nemzetközi és a hazai tapasztalatok is azt mutatják, hogy egyre inkább fellendülőben van a gasztroturizmus. Magyarországon is egyre többen keresik a kiváló minőség alapanyagokból készített hagyományos, vagy éppen modern falatokat. Éppen ezért a legjobb balatoni vendéglátóhelyekhez hasonlóan a legkiválóbb tiszai fogadókat is egy csokorba szedte a Magyar Konyha. Az ország keleti részén ugyanis a legvonzóbb turisztikai célpontok többnyire a Tiszához köthetőek. Ezek tehát a legjobb vendéglátóhelyek a Tiszánál 2012-ben.


Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a listákban szereplő vendéglátóhelyek természetesen szubjektív véleményt tükröznek. Többnyire egy este hangulatát adják csupán vissza, és magukban hordozhatják egy-egy ember pillanatnyi botlásait is. A feltörekvő vendéglők viszont nem pusztán jó helyek, hanem üzleti értelemben is fenntartható vállalkozások, még akkor is, ha olykor szakmailag vagy üzletileg egyelőre csak az útkeresésnél járnak. S azt se felejtsük el, mielőtt véleményünknek hangot adnánk, ízlések és pofonok. Egy azonban biztos, ha lassan is, de jó irányba haladunk. Ma már nem számít kuriózumnak, ha igazán kitűnő ételekbe, s kiszolgálásba botlunk. Bár az is igaz, hogy továbbra is tarttják magukat a Balatonról már jól ismert, úgynevezett "becsali" csárdák.

Amennyiben Te is tudsz értékelhető vendéglátóegységet a Tisza környékén - legyen az egy jó halászcsárda, étterem, egy halbüfé, vagy akár egy cukrászda -, írd meg a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre.


Címkék: