Balaton Sound: turisztikai, gazdasági előny a régiónak

Pénzcentrum2012. július 17. 15:15

108 ezer látogató vett részt a hétfő hajnalban zárult hatodik Heineken Balaton Sound fesztiválon - közölték a szervezők. Ezzel a látogatószám 7500 fővel írta felül a tavalyi csúcsot.

A legtöbben - összesen 28000-en - a szombati napon vettek részt, ezen az estén, Paul Kalkbrenner koncertje idején a küzdőtér szinte teljesen megtelt. A Heineken Balaton Sound ma már a régió egyik legjelentősebb eseménye, amelyre egyre nagyobb az érdeklődés a határainkon túlról is.

Nemcsak Zamárdi környékén, de az északi parton is megtelnek a rendelkezésre álló szálláshelyek, a vendéglátó egységek pedig a megszokottnál jóval nagyobb forgalommal működnek. A vendégek jelentős része a feszivál előtt és után még további napokat a Balaton- partján tölt, így a Sound nem csak egy kihagyhatatlan parti-élmény, de komoly turisztikai és gazdasági hatással is bír.


A szervezők közölték azt is, hogy a fellépő világsztárok közül többen már most jelezték, hogy szívesen visszatérnének Zamárdiba, így a 2013-as fesztivál szervezése máris elindult.

A Pénzcentrum.hu a helyszínen tesztelte a rendezvény hivatalos fizetőeszközét, a Metapay Fesztiválkártyát - tapasztalatainkról hamarosan bővebben is beszámolunk.

Címkék: