Olcsósága miatt pörög a kempingpiac

Világgazdaság2012. július 2. 08:29

Jól mennek a kempingek a Balatonnál és a gyógyfürdők közelében, s egyre több a beruházás is - a turisztikai ágazat tehát kezd kijönni a válságból - írja a Világgazdaság.

A napilap által megkérdezett kempingesek azt állítják, hogy a '70-es évek hőskora után újra divat lett idehaza kempingezni. Ebben szerepe van a válságnak, az elmúlt hetek kánikulájának, de vonzzák a vendégeket a fesztiválok is. A hazai gyógyfürdők területén vagy azok közelében lévő kempingek forgalma is kiegyensúlyozott vagy növekszik. Most a nyári időszakban teltházzal üzemelnek a balatoni kempingek. Nem véletlen az sem, hogy országszerte rengeteg a felújítás, modernizálás.

"Megéri új kempinget nyitni vagy bővíteni, főleg termálfürdők mellett, mert sok a visszatérő nyugdíjas vendég, akik akár 2-3 hónapot is maradnak" - mondta a napilapnak Mórocz Imre, a Magyar Hagyományos Kemping Klub elnöke. Szerinte a magyar családok esetében megfigyelhető, hogy sokan közülük korábban welness-szállodába mentek, most viszont olcsósága miatt inkább a kempinget választják.

 

Címkék: