Víz alatt Dubaj legújabb luxusszállodája + fotók

Pénzcentrum2012. május 6. 12:03

Igazi világszenzáció lehet Dubaj legújabb látványossága. A világ legmagasabb épülete és a Földet formázó mesterséges szigetcsoport mellett az építészek már megálmodták azt az elképesztő szállodát, amelynek egy része a tenger alatt fekszik majd.

Az egyelőre még csak tervrajzokon létező Water Discus (Vízi Diszkosz) Hotel igazi luxusszállodának számít majd: 21 szobája 10 méterrel a tenger szintje alatt foglalhat helyet. A vendégek a hatalmas panorámaüvegeken keresztül akár éjjel-nappal csodálhatják az elképesztő víz alatti látványt, a speciális üvegeken keresztül megvilágítják, sőt, ki is nagyítják a környezet képét. A felső szinteken kapnak helyet a kiszolgálóegységek - például az étterem, a sportpályák és a napozóterasz- de egy helikopter-leszálló is megtalálható a tetőn.


A szállodát megálmodó lengyel tervező cég szerint az építmény teljesen biztonságos lesz, azaz kizárt, hogy a víz alatti falak megsérüljenek, sőt, a hotel még a legerősebb cunamit is kibírja majd. Az azonban tény, hogy nem ez lenne a világ első tenger alatti szállodája, hiszen a Maldív-szigetek mellett, az Indiai óceánban már van egy hasonló, de kisebb hotel.


A legfrissebb hírek szerint a projekt a célegyenesbe érkezett: a Dubai World már megállapodott a fejlesztő Big Invest Consult nevű céggel, így a különleges szálloda dubaji-svájci-lengyel együttműködéssel valósulhat meg.


Egy ilyen építmény ára 50 és 120 millió dollár között van (a tervezők 7 típust álmodtak meg), az első szállodát négy hasonló követi majd a térségben, de a fejlesztők távlati terveiben más országok és tengerpartok is szerepelnek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: