Indulnak a BKV hajói a Dunán: itt lesznek a megállók

Pénzcentrum2012. április 7. 12:18

Várhatóan idén júniustól indul a BKV menetrend szerinti dunai hajójárata: a járat jégzajlás időszakát leszámítva egész évben elérhető lesz.

A közlekedési társaság az Egy nap a városban blognak elismerte, hogy 30 percenként járnak majd a hajók, az első reggel hétkor fut majd ki, az utolsó este hétkor fut majd be. A megállók a következők lesznek: Újpest, Árpád híd, Meder utca, Jászai Mari tér, Batthyány tér, Petőfi tér, Boráros tér, Millenniumi Városközpont.

A jegyárat igyekeznek majd a városi tarifarendszerbe illeszteni, ami azt jelenti, hogy a bérleteket elfogadják. Az alkalmi utasok speciális jegyekkel utazhatnak majd.

Elképzelhető, hogy hétvégente kedvelt szabadidős helyszíneket vesznek majd célba, így vízen is megközelíthető lesz a Kopaszi-gát, a Margitsziget, az Óbudai-sziget, a Népsziget és a Római-part. További terv, hogy Visegrád és Százhalombatta között gyorshajójáratot indítanak, ami kényelmesebbé tenné az ingázók életét és tehermentesítené valamennyire a budapesti utakat, hiszen a környező városokból is be lehetne hajózni.

A szolgáltatás a jelenlegi négy darabból álló flottával valósul meg, ám a hajókat a nyári startra felújítják, és a tervekben szerepel az is, hogy új hajókat szereznek be pályázati pénzből (a jelenlegi beruházás 493 millió forintba kerül, az összeg 90 százalékát az Európai Unió adja, és azt csak a kikötők felújítására, kiépítésére lehetett fordítani, a hajókhoz új pályázat szükséges).

Címkék: